Connect with us

Actualitate

Tehnica genelor perfecte cu Missy Lashes

Published

on

Trăim într-un secol al vitezei, în care femeile care țin la aspectul lor, sunt nevoite să apeleze la trucuri de frumusețe. Ultimul trend care parcă a explodat în materie de beauty sunt extensiile de gene. Fie că ești mamă, fie că ești o adolescentă, sau chiar o bunică, fie că jobul nu îți permite să petreci prea mult tip în fața oglinzii, extensiile de gene reprezintă visul oricărei femei care vrea să arate impecabil în orice moment.

Extensiile de gene reprezintă cea mai fericită soluție pentru un aspect impecabil, acestea practic aflându-se în topul tendințelor de înfrumusțare din întreaga lume. Specialistul Sibel Cristea ne explică pe îndelete ce sunt extensiile de gene, ce ar trebui să știe doamnele și domnișoarele care vor să apeleze la un astfel de serviciu și ce presupune a lucra în acest domeniu.

R: Sibel, ce noutăți ne poți împărtăși din lumea actuală a extensiilor de gene din Constanța?

Sibel Cristea: Bine ați venit la Școala Missy Lashes. Ne-ați surprins în mijlocul unui curs în care învățăm bază și volum rusesc. Am foarte multe cereri pentru cursuri. Văd că fetele îşi doresc să înveţe, să înveţe corect. Nu mai văd domnișoare care să urmărească clipuri pe youtube, şi-apoi să înceapă să aplice extensii de gene. Lucrul acesta este un pas foarte mare în această industrie din România. Şi nu pot decât să mă bucur.

R: De unde crezi că provine această determinare a lor de a învăța corect? Pentru că bănuiesc că un curs bine definit durează mai mult de o zi….

Sibel Cristea: Ele îşi doresc să învețe corect. Acum şi-au dat seama care este şi de ce este această diferenţă de preţ şi vor să se gândească mult mai mult la sănătatea lor. Cele mai importante sunt calitatea și sănătatea, pentru că noi lucrăm cu ochiul și putem ajunge să facem foarte mult rău. Noi putem să smulgem firul de la ochi, care este doar o genuță subțire. Pe lângă faptul că noi realizăm ceva frumos estetic, putem să dăunăm foarte mult sănătății. Clientele pot face alergii foarte mari, chiar iritații ale globului ocular. Și lista poate continua. Și deja clientele devin conștiente de aceste lucruri și aleg să se îndrepte către saloane care promit și dau garanția tehnicii și aplicării.

R: Ce pot învăța fetele care se înscriu la cursurile tale?

Sibel Cristea: În primul rând, eu cred că învață tot, adică nimic nu este omis. Nu trebuie trecută cu vederea absolut nici o noțiune teoretică sau practică. De aceea nu sunt de-acord cu acele cursuri care promit să învețe mai multe tehnici într-o zi sau mai mult, cu aplicarea direct pe model. Noi numim model o fată. Să aplici în prima zi direct pe o fată, când tu iei efectiv cunoștință ce înseamnă extensiile de gene, este total greșit. De aceea noi în prima zi aplicăm pe manechin, adică pe o păpușică. 

Prima oară, aplicăm pe manechin pentru ca fetele sa o ia treptat de la izolare, să vadă ce înseamnă pensetele, cum se țin corect. Mai ales că lucrăm cu adeziv. Exact,  lucrăm cu adeziv și nu este întru totul natural, are o rezistență, este semi-permanent, nu este apă cu zahăr. Deci, trebuie să avem foarte mare grijă și să dăm o mare importanță acstui aspect de practică. Iar în următoarele zile, lucrăm pe un model în fiecare zi, avem foarte multă practică, avem și la fel de multă teorie. Discutăm absolut orice și mie îmi place să le spun chiar din prima zi de curs că în cele patru zile care vor urma, să nu se gândească la absolut nimic, doar să vorbească despre extensiile de gene, ca ulterior, ele să îmi pună toate întrebările din lume.

R: Sibel, dezvăluie-ne motivele pentru care o viitoare tehniciană în extensiile de gene ar trebui să aleagă Școala Missy Lashes?

Sibel Cristea: Învățăm despre marketing, cum să se promoveze, le ajut cum să își pună un preț corect, cum să atragă clientele, până la urmă, asta este foarte important în viitorul acestei meserii. La fel, despre consult. Multe tehniciene nu vorbesc, nu comunică cu clienta care nu știe mai nimic despre extensiile de gene. Este foarte important ca ele să aibă noțiuni, într-o manieră profesională, să explice fiecărei cliente ce înseamnă și ce urmează să îi aplice și care este procedura. La fel, vorbim despre îngrijire, despre alergii, despre testul de sensibilitate, absolut toate aspectele. Eu le cred importate, nu văd nici un capitol care ar putea trece puțin mai ușor.

R: Unde ar putea să-și îndrepte pașii absolventele Școlii Missy Lashes?

Sunt foarte încântată că deja multe absolvente ale Şcolii Missy Lashes lucrează deja în saloane aici sau în străinătate. Eu ofer şi şansa de angajare la salonul meu. Deja am o tehniciană care este formată, clientele se întorc la ea, lucru care mă bucură enorm. O cheamă Elena şi este tehnician junior. Alte două fete sunt în formare, Alexandra şi Ana-Maria. Eu sunt deschisă să ajut cât mai multe tinere care vor să înveţe cum se gestionează un salon pentru ca mai apoi să îşi deschidă afacerile lor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Premiu prestigios pentru soprana Angela Gheorghiu

Published

on

,,Marea stea a muzicii lirice”, cum este supranumită de presa italiană, soprana Angela Gheorghiu este câştigătoarea Premiului Puccini. Anual, Fundaţia Festival Pucciniano atribuie acest premiu unui artist a cărui carieră este marcată de interpretări memorabile ale operelor lui Giacomo Puccini.

Angela Gheorghiu a fost premiată vineri, 14 decembrie, în cursul unei serate de gală care s-a desfăşurat în auditoriumul Enrico Caruso al Marelui Teatru Giacomo Puccini, din localitatea Torre del Lago. Soprana Angela Gheorghiu a urcat, pentru prima oară, pe scena teatrului din Torre del Lago în 2009, într-un concert de gală.

Din operele lui Puccini, Angela Gheorghiu a interpretat La Boheme, Tosca, Gianni Schicchi, La Rondine, Madame Butterfly, iar pentru marele ecran rolul Tosca, în filmul regizat de Benoit Jacquot.

Angela Gheorghiu s-a născut la Adjud, şi încă din copilărie şi-a cultivat pasiunea pentru muzică:

,, Am descoperit încă de mică că am voce şi deseori cântam împreună cu sora mea. Nu m-am gândit niciodată ce voi face când voi fi mare. Eu eram deja cântăreaţă! Am fost norocoasă pentru că am fost încurajată de cei dragi. Familia şi profesorii au recunoscut imediat talentul pe care îl aveam.”, mărturiseşte cu drag artista.

Debutul internaţional a avut loc în 1992, la Covent Garden, în opera lui Puccini ,,La Boheme”(Boema).

De-a lungul carierei i-au fost decernate premii prestigioase precum:  Gramophone, Diapason d’Or, Choc du Monde de la Musique în Franţa, Deutsche Schallplattenkritik în Germania.

 

Continue Reading

Actualitate

“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!” – TEAM

Published

on

Peste 400 de activități, mii de ore de educație non-formală, 345 dintre cei mai implicați voluntari, părinți, copii, instituții, oameni de presă,  premiaţi.

Aceasta a fost agenda Asociației Together Everyone Achieves More în data de 14 decembrie 2018, în cadrul Galei Voluntarilor TEAM, eveniment desfășurat în Sala “Remus Opreanu” din cadrul Consiliului Județean Constanța.

Într-o atmosferă de sărbătoare, cu oameni minunați, alături de echipa HC Dobrogea Sud Constanța, Asociației Together Everyone Achieves More s-a bucurat de un timp de calitate, momente artistice de excepție, și deosebit de multe premii oferite de sponsorii și partenerii acestui eveniment.

“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!” Acesta a fost îndemnul care a guvernat întregul an, minunata echipă a voluntarilor TEAM.

    

Continue Reading

Actualitate

Un nou produs românesc cu Indicaţie Geografică Protejată

Published

on

România are, începând din această lună, un nou nume pe lista produselor recunoscute oficial, la nivel european. După doi ani de la înregistrarea cererii (26.10.2016), Scrumbia de Dunăre afumată a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicaţie geografică protejată (IGP).

Scrumbia de Dunăre afumată se alătură celorlalte 4 produse alimentare româneşti protejate în UE: Novac afumat din Ţara Bârsei, Telemea de Ibăneşti, Salam de Sibiu şi Magiun de prune de Topoloveni.

Scrumbia utilizată ca materie primă este pescuită în mod tradiţional numai pe Dunăre, începând de la vărsarea acesteia în Marea Neagră (izobata 20 m), până la Cotul Pisicii (mila marină 75-75). Arealul este constituit din două zone administrative.

Prima zonă administrativă este Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, delimitată de la Cotul Pisicii (în dreptul localităţii Grindu, judeţul Tulcea) la vărsarea Dunării în Marea Neagră până la izobata de 20 m, numai pe cele trei braţe ale Dunării şi în Dunăre pe această porţiune.

Cea de a doua zonă geografică este zona administrativă a comunei Frecăţei (localitatea Cataloi), în continuarea primei zone.

Scrumbia de Dunăre afumată este un produs vechi. Peste 100 de ani de producţie şi de comercializare în aria geografică au contribuit la reputaţia produsului.

Scurt istoric

Sub denumirea de „Scrumbie de Dunăre afumată”, produsul prelucrat în aria geografică, precum şi reputaţia sa au fost consemnate de Grigore Antipa într-o lucrare din anul 1916 :

„[…] În timpurile din urmă indus­tria conservelor de peşte a luat la noi o desvoltare mereu crescândă. În afară de cherhanagii, cari produc în stil mare în regiunea de prindere peşte sărat – conserva noastră cea mai primitivă şi cea mai răspândită – scrumbii în butoaie, batoguri şi balâc, chefal afumat, etc., de o bucată de timp s-au creat în regiunea pieţelor de vânzare fabrici sau ateliere de conserve de peşte. Pe de o parte sunt afumătoriile care fac batoguri, scrumbii de Dunăre şi tot felul de peşte de mare afumat […]”. („Pescăria şi pescuitul în România”,Academia Română, Publicaţiunile Fondului Vasile Adamachi, tom XIII, no. XLVI)

În aceeaşi arie geografică, în anul 1919, în corespondenţa Prefecturii judeţului Tulcea privind schimbul de peşte contra cerealelor, este consemnată comercializarea produsului „Scrumbia de Dunăre afumată”, prin „Deciziunea ministerială nr. 740din 20 mai1919 ” şi „Tabloul de preţuri maximale cu cari se va vinde peştele proaspăt, sărat şi afumat”.

În anul 1958, ,,Scrumbia de Dunăre afumată” era vândută în toată România, conform centralizatorului de planuri de desfacere al Întreprinderii de Industrializare şi Desfacere a Peştelui Tulcea (I.I.D.P.). În anul 1965, produsul continuă a fi realizat şi este menţionat în documentul „Plan producţie” al I.I.D.P. T ulcea (Inventar nr. 69, Arhivele Naţionale Tul­cea).

Tradiţia de producţie a produsului „Scrumbie de Dunăre afumată” în aria geografică a fost continuată de mem­brii Asociaţiei RO-Pescador, începând cu anul 2011, ei fiind şi singurii producători în aria geografică.

Toate etapele procesului de producţie pentru obţinerea produsului Scrumbie de Dunăre afumată se desfăşoară în aria geografică delimitată.

România a depus la Comisia Europeană documentaţiile pentru încă patru produse în scopul dobândirii protecţiei europene pentru sistemul de calitate Indicaţie Geografică Protejată: Cârnaţi de Pleşcoi,  Caşcaval de Săveni, Telemea de Sibiu şi Salată cu icre de ştiucă de Tulcea.

 

Sursa: Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2018 RoPressOnline