Connect with us

Actualitate

Adversar facil pentru HC Dobrogea Sud! Jucătorii constănţeni îi vor înfrunta pe suedezii de la Malmö

Published

on

Adversar accesibil pentru formaţia constănţeană Handbal Club Dobrogea Sud în manşa a treia a Cupei EHF. Handbaliştii de la malul mării îi vor înfrunta pe suedezii de la Malmö. În urma tragerii la sorţi, sportivii constănţeni s-au declarat mulţumiţi şi sunt încrezători că vor trece în faza următoare a competiţiei.

“Ne gândim numai la victorie. Este un adversar mai accesibil decât alte echipe, cum am avut şi anul trecut. Nu ne rămâne decât să ne luptăm pentru a merge în grupele EHF.”, declară IONUŢ NISTOR, jucător HC Dobrogea Sud

“Într-adevăr, am picat cu un adversar accesibil, aş spune eu, ţinând cont de ce nume mari se aflau în urnă, dar meciul este deosebit de greu, mai ales că în această fază a competiţiei, practic nu se mai găsesc adversari slabi.”, declară RUDI STĂNESCU, preşedinte HC Dobrogea Sud

Un avantaj de luat în seamă va fi şi faptul că handbaliştii constănţeni vor disputa meciul retur pe teren propriu şi mizează astfel pe susţinerea publicului.

“Am mai jucat cu echipe din ţările nordice şi ne-am descurcat destul de bine. Cu ajutorul publicului sperăm să fie o sală plină, să ne ajute, să ne împingă spre victorie.”, declară GEORGE BURICEA, jucător HC Dobrogea Sud

Meciurile se vor disputa în sistem tur-retur, pe 17/18 noiembrie, respectiv 24/25 noiembrie.

Actualitate

Ajutor de stat pentru investiţiile de minim 1 milion de euro

Published

on

Ministerul Finanţelor Publice încurajează investitorii să depună cereri pentru finanţare prin intermediul schemei de ajutor de stat 807/2014. Pentru a facilita accesul la finanţare, MFP a adoptat o serie de modificări pentru simplificarea schemei de ajutor de stat:

  • diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiţii la 1 milion de euro;
  • posibilitatea demarării proiectului de la data depunerii cererii de acord pentru finanţare;
  • simplificarea planului de investiţii.

Ajutorul de stat se acordă pentru investiţii în realizarea de construcţii noi, închirierea de construcţii existente, achiziţionarea de active corporale (instalaţii tehnice, maşini şi echipamente noi) şi de active necorporale (brevete, licenţe, know-how sau alte drepturi de proprietate intelectuală).

 

Continue Reading

Actualitate

Tatiana Ţîbuleac a câştigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură cu romanul ,,Grădina de sticlă”

Published

on

„Grădina de sticlă” este al doilea roman al Tatianei Ţîbuleac, apărut la interval de doar un an, la prestigioasă editură Cartier, după spectaculosul debut din 2017 cu „Vara în care mama a avut ochii verzi”. Despre premiul primit recent, Tatiana a scris pe pagina de facebook:

,, Vă mulţumesc tuturor celor care vă bucuraţi împreună cu mine. Un singur premiu, două ţări fericite! Grădina de sticlă este (şi) despre asta!”.

Tatiana Ţîbuleac s-a născut, în data de 15 octombrie 1978, la Chişinău, în Republica Moldova, şi are dublă cetăţenie, moldovenească şi română. Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, din cadrul Universităţii de Stat din Moldova. Ea devine cunoscută publicului larg în 1995, când iniţiază rubrica ,,Povestiri adevărate” în cotidianul Flux. În 1999, intră în echipa PRO TV Chişinău, în calitate de reporter, redactor şi speaker. Astăzi, locuieşte la Paris unde continuă să lucreze în domeniul audiovizual.

 

Sursa foto: avantaje.ro

Continue Reading

Actualitate

Târgul European al Castelelor, eveniment unic în România

Published

on

Primăria Hunedoara şi muzeul Castelul Corvinilor organizează, în perioada 24 – 25 mai, cea de-a cincea ediţie a Târgului European al Castelelor, un eveniment unic în România care promovează frumuseţea monumentelor istorice din ţară şi din Europa. Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, aflându-se printre primele castele de poveste din Europa.

Pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată, în cele două zile ale târgului, Ordinului Cavalerilor de Hunedoara şi Asociaţia Paladinii de Terra Medies vor organiza reprezentaţii de lupte şi dansuri, lecţii de tir cu arcul şi lecţii de spadă, la care va participa şi publicul. Evenimentul se va încheia cu un concert de muzică live susţinut de formaţia COMPACT, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor.

Târgul European al Castelelor se bucură, în acest an, de prezenţa a 25 de expozanţi, din ţară şi din străinătate, care îşi vor prezenta ofertele pentru principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline