Connect with us

Diverse

Alimente pe cale de dispariţie din cauza schimbărilor climaterice

Published

on

Schimbările climaterice şi bolile duc la distrugerea culturilor de cacao, avocado, cafea, alune şi, şi mai grav, la dispariţia albinelor care ar putea fi cea mai mare provocare la care va fi supusă omenirea.

Ciocolata

Potrivit Administraţiei pentru Oceanografie şi Atmosferă din Statele Unite ale Americii, schimbările climaterice vor distruge plantaţiile de cacao până în 2050. Temperaturile în creştere vor forţa cultivatorii de cacao să se îndrepte spre zone mai reci munţii din vestul Africii, unde solul nu este propice unor astfel de culturi. Predicţia specialiştilor este că aproape 90% dintre suprafeţele cultivate cu cacao vor dispărea până în 2050.

Avocado

În ultima perioadă cererea pentru avocado a crescut semnificativ, ceea ce face ca zonele cultivate să fie aproape distruse. Clima se schimbă şi ea, iar avocado vor fi curând o raritate în cel mai bun caz sau o amintire, în cel mai rău.

Cafeaua

Un studiu realizat în 2012 de cercetători nigerieni şi britanici a arătat că până în 2080, 70% din producţia de cafea a lumii va dispărea pentru că 38% din suprafeţele pe care acum se cultivă nu vor mai fi potrivite. Defrişările sunt cele care distrug plantaţiile de cafea.

Alunele

Alunele au nevoie de un climat stabil pentru a creşte, iar modul în care evoluează temperaturile la nivel global nu le ajută cu nimic. Deja începe să se vadă efectele, pentru că recoltele de alune sunt din ce în ce mai mici.

Mierea

Dispariţia albinelor va fi potrivit Global Research una dintre cele mai mari pericole cu care se va confrunta omenirea. Nu vom mai avea fructe, legume, flori, natura va dispărea cu totul. Dispariţia mierii este una dintre cele mai mici pericole.

Bananele

Despre dispariţia bananelor s-a tot vorbit, mai ales după ce boala Panama a făcut ravagii prin culturi. Anul acesta a lovit o altă maladie, Tropical Race 4, care a distrus mare parte din culturi. Aceste îmbolnăviri dese duc la distrugerea culturilor şi, în final, la dispariţia lor.

Sursa text: exquis.ro

Sursa foto: descopera.ro

Continue Reading

Actualitate

Neversea va fi alimentat cu energie eoliană

Published

on

Iubitorii festivalului Nervesea vor putea experimenta ceva diferit anul acesta, dar și în 2020.  În comparație cu anii precedenți, în 2019 se dorește ca o parte din festival să fie alimentat cu energie verde, urmând ca în 2020, scenele și perimetrul festivalului să depindă exclusiv de energia reciclabilă prin procesul de implementare a acestui proiect.

Cel mai mare festival de muzică electronică de la malul mării va fi alimentat cu energie verde din sursă eoliană. Pentru prima dată în lume, sunetele muzicii electronice s-au auzit din vârful unei turbine eoliene atunci când DJ-ul Alex Parker a mixat  de la înălțimea de 100 de metri, din cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa. Acesta a încântat audiența timp de cinci ore dintr-un loc inedit, fără teamă, cu entuziasmul și motivația de a fi primul dj din lume care aduce muzica la cele mai mari înălțimi. Parker a reușit să unească prin acest lucru energia verde și muzica.

Acest moment inedit realizat de celebrul DJ marchează parteneriatul și totodată startul oficial  al campaniei prin care festivalul Neversea, împreună cu partenerii acestuia, își propune să devină în 2020, primul festival din lume alimentat aproape integral cu energie verde, din sursă eoliană, provenită din Parcul Eolian Fântânele- Cogealac-Grădina situat în județul Constanța.

Procesul de implementare a infrastructurii necesare va fi unul impresionant, însă de durată. În acest an se vor pune bazele acestuia, urmând ca în anul 2020 să fie finalizat. Neversea 2020 urmează să fie primul festival al căror scene și perimetre să fie alimentate cu energie provenite din parcul eolian.

În privința festivalului de anul acesta lucrurile stau puțin diferit. Singura zonă „verde” în proporție de 100% din cadrul festivalului va fi o zonă special alimentată cu energie regenerabilă și va adopta măsuri pentru a preveni, readuce și compensa orice efect advers asupra mediului.

Parteneriatul privind folosirea  energiei regenerabile este un exemplu de bune practici la nivel internațional ce demonstrează că se pot obține rezultate foarte bune prin punerea în comun a unor resurse care transformă niște idei și inițiative într-o realitate menită să contribuie la protejarea mediului înconjurător pe termen lung.

Sursa foto: Youtube/Neversea

Continue Reading

Actualitate

Rainbow Warrior vine în România

Published

on

Rainbow Warrior, nava-fanion a Greenpeace, vine în România, în perioada 29 mai – 2 iunie, iar Constanța e prima oprire dintr-un tur european de 5 luni în care sunt promovate soluțiile energetice curate.

Vasul călătorește pe mările şi oceanele lumii pentru proiecte științifice sau pentru a protesta împotriva marilor poluatori. Rainbow Warrior este una dintre cele mai ,,verzi” nave din lume: folosește preponderent velele pentru deplasare, nu deversează deșeuri în mare, iar materialele folosite pentru construirea sa au fost alese doar din surse ce respectă normele etice ale Greenpeace.

,,Stop cărbune, folosiți energie curată!” este mesajul Rainbow Warrior pentru România.

,,Ne dorim un plan curajos din partea statului român pentru reducerea utilizării combustibililor fosili. Mai multe țări membre ale UE au stabilit deja un traseu pentru eliminarea cărbunelui din sectorul energetic. România, din contră, sprijină acest sector foarte poluant pentru planetă și sănătatea oamenilor, permițând funcționarea termocentralelor care nu respectă normele europene. Termenul ferm solicitat de noi pentru închiderea producției de energie pe cărbune este 2030.”, a declarat Alin Tănase, coordonator de campanii Greenpeace România.

Vasul va fi ancorat în Constanța timp de 5 zile (29 mai – 2 iunie), perioadă în care vor fi organizate diferite evenimente la bord și în port, lângă navă.

 

Sursa: Greenpeace Romania

 

 

Continue Reading

Actualitate

Vinurile româneşti promovate la târgul internaţional London Wine

Published

on

Unsprezece producători şi exportatori români de vinuri participă, în perioada 20-22 mai, la London Wine Fair, târg internaţional de referinţă pentru industria vinicolă. Peste 14.000 de profesionişti sunt aşteptaţi la ediţia din acest an. Importatori, distribuitori şi comercianţi, sommelieri, patroni de baruri şi restaurante, firme de catering, reţele de comercializare şi bloggeri, vor lua parte la degustări şi master class-uri.

Marea Britanie reprezintă principala piaţă pentru vinurile produse în România, deţinând locul I în 2018, cu o pondere de 25% din totalul exportului. Firmele româneşti expozante la London Wine Fair, reunite sub brandul „Wines of Romania”, sunt: Agricola Girueta (Domeniul Drăgaşi), Domeniile Dropia, Viti-Pomicola Sâmbureşti, Zarea, Ch. Pietrosaratii, Crama Ceptura, Domeniul Coroanei Segarcea, Jidvei, Ostrovit, The Iconic Estate şi Vitis Metamorfosis.

Participarea românească la evenimentul expoziţional de la Londra este organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin Programul de Promovare a Exportului 2019, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România.

 

Sursa: MMACA

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline