Connect with us

Turism

România merită vizitată!

Published

on

România beneficiază de cele mai diversificate forme de relief. Situată în sud-estul Europei Centrale, ţara noastră deţine atât munţi cu înălţimi de peste 2. 500 de metri (Vf. Moldoveanul), cât şi ieşire la Marea Neagră sau Delta Dunării. Istoricul şi existenţa multiplelor forme de relief fac ca România să deţină nenumărate obiective turistice de neratat. Iată cateva locuri impresionante din România pe care orice turist trebuie să le viziteze.

Delta Dunării

 Fie că ai ajuns sau nu în deltă, imaginea pelicanilor care își duc nestingheriți traiul și a nuferilor plutind mândrii pe întinderea apei îți răsfață cu siguranță imaginația. Dacă te gândești că traseul de 5 ore pe canalele marelui fluviu este prea mult, îți spunem doar că la finalul acestuia îți vei fi dorit să se termine abia o dată cu concediul.

Transfăgărășan

 Curbele impresionante ale Transfăgărășeanului, idealul oricărui șofer, i-au dus vestea acestui șerpuitor departe de granițele românești. Poate datorită curajului său de a înfrunta fără teamă înalții Munți ai Făgărașului și a uni Muntenia cu Transilvania.

 Este un drum sălbatic, unde forma muntoasă abruptă se îmbină armonios cu șoseaua, iar valea propune peisaje de rămas în suflet.

 

Castelul Huniazilor

Un alt loc deosebit care trebuie vizitat în ţara noastră este Castelul Huniazilor, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume. Din 1278 regăsim prima atestare documentară a castelului sub semnul Casei de Anjou.

 În jurul castelului s-au format de-a lungul timpului diferite legende care îi redau un aer de basm. Conform uneia dintre acestea, Sigismund de Luxemburg ar fi lăsat însărcinată pe una dintre frumoasele localnice, iar pentru a-şi acoperi fapta, acesta i-l oferă tinerei ca soţ pe cneazul Voicu Corvin, iar copilului îi oferă un inel de aur prin care cneazul să-l poată recunoaşte ca moştenitor.

 

 În timpul unui popas al familiei Voicu, inelul tânărului este furat de un corb. În acel moment, Ioan de Hunedoara, chiar dacă era doar un copil, ia arcul şi ţinteşte corbul astfel recuperând inelul. Legenda stă astfel la baza simbolului casei, un corb cu un inel în cioc.

Sighișoara, ”perla Transilvaniei”

 Aflată pe malul Târnavei Mari, mai are astăzi doar 9 din cele 14 Turnuri ale meșteșugarilor.  Dacă nu ai ajuns încă să vezi Sighișoara, prima impresie va fi aceea că ai fost teleportat într-o poveste desprinsă din Evul Mediu și că, din moment în moment, un cavaler călare îmbrăcat în armură de oțel îți poate tăia calea.

 

Castelul Peleș

 Castelul Peleș a fost construit la inițiativa primului Rege al României, Carol I. Concomitent, între anii 1873 şi 1875 a fost edificată fundația castelului Peleș. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a reședinței a avut loc într-un cadru festiv la 10/22 august 1875.

Salina Turda

 La 30 de kilometri de Cluj și la câteva sute de metri sub pământ, Salina Turda se înfățișează ca o lume subterană, rece de doar 10 grade Celsius.

 

 Salina Turda este, în prezent, nu doar o oază de sănătate balneară, ci și o mini-bază de agrement lumina elegant cu teren de sport, amfiteatru, loc de joacă pentru copii, muzeu natural, lac natural care îți permite o plimbare cu barca și altele.

 

 

Continue Reading

Turism

Vulcanii Noroioşi, monumente ale naturii

Published

on

Situaţi în apropierea comunei buzoiene Berca, în partea centrală a Subcarpaţilor de Curbură, vulcanii noroioşi sunt un fenomen unic în România. Aceştia se ascund prin găurile deschise ale Pâclelor Mari şi Mici din judeţul Buzău.

Vulcanii noroioşi sunt printre cele mai cunoscute fenomene ale naturii din ţara noastră. Zona Pâclele Mari – Pâclele Mici, unde se află faimoşii vulcani, este singurul loc din Europa în care pot fi văzuţi vulcani noroioşi. La Pâclele Mici se întind, pe o suprafaţă de peste 16 hectare, vulcani de forme extrem de variate şi de dimensiuni relativ reduse. Vulcanii deja formaţi, cu cratere în forma unor trunchiuri de con, au o înălţime cuprinsă între doi şi opt metri, iar în vârf există mici lacuri de „lavă”, noroiul bolborositor fiind însă rece.

La câţiva kilometri spre nord-est este situat platoul Pâclelor Mari, cu o suprafaţă de aproape 20 de hectare, numele acestuia fiind legat de dimensiunile foarte mari ale celor trei vulcani principali aflaţi în centrul platoului. Deosebit de important din punct de vedere geologic şi botanic este faptul că în Rezervaţia naturală a Vulcanilor noroioşi, la marginea câmpurilor de noroi, cresc câteva plante halofile. Aici se dezvoltă endemic doi arbuşti, declaraţi monumente ale naturii: gardurariţa (Nitraria schoberri) şi cătina ţepoasă (Obione verrucifera). La rândul ei, fauna acestui loc înregistrează prezenţa a două specii rare: scorpionul şi termita.

Sursa:https://www.viata-libera.ro/magazin/79068-rezervatie-unica-in-europa-vulcanii-noroiosi-monumente-ale-naturii

Continue Reading

Actualitate

Record de turişti pe pârtiile din Şugaş Băi, o staţiune cochetă din inima munţilor Baraolt

Published

on

Sezonul de schi în judeţul Covasna decurge nesperat de bine. Cea mai bună veste vine din staţiunea Şugaş Băi, aflată la doar 10 kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe. Începutul de an a consemnat un record absolut de urcări ale schiorilor pe pârtiile din staţiune, nu mai puţin de 9.500 de tichete fiind vândute doar în luna ianuarie.

Cele două pârtii amenajate în Şugaş Băi au atras ca un magnet turişti din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare. În total, de la începutul sezonului de iarnă, aici s-au vândut peste 17 mii de tichete pentru schiori, ceea ce înseamnă un record absolut pentru această staţiune din judeţul Covasna.

La ora actuală, doar pârtia mică de schi mai stă la dispoziţia iubitorilor de sporturi de iarnă. Chiar şi aşa, numărul turiştilor este, chiar şi în luna februarie, destul de mare. Pârtia măsoară 250 de metri lungime, are un grad de dificultate mediu, este dotată cu schi lift, dar şi cu sistem de iluminare nocturnă.

Cei mai mulţi dintre turiştii care aleg să îşi petreacă vacanţa în staţiunea Şugaş Băi sunt încântaţi de frumuseţea locului, însă puţini sunt cei care cunosc povestea acestei localităţi din inima munţilor Baraolt. În urmă cu aproape un deceniu, Primăria Sfântu Gheorghe a răscumpărat staţiunea Şugaş Băi de la un om de afaceri din Braşov, în schimbul sumei de 300.000 de euro. Apoi s-au conturat primele proiecte, iar investiţiile masive au dezvoltat potenţialul turistic al acestei cochete staţiuni montane.

sursa foto: ski-si-snowboard.ro

Continue Reading

Turism

Obiective turistice din judeţul Ilfov

Published

on

Palatele de la marginea Bucureştiului impresionează prin frumuseţea arhitecturală, dar şi prin grădinile deosebite ce le înconjoară.

La numai 10 kilometri distanţă de Bucureşti, în localitatea Mogoşoaia, găseşti palatul cu acelaşi nume, construit între anii 1698 şi 1702 de Constantin Brâncoveanu. Complexul de la Mogoşoaia nu cuprinde doar Palatul Mogoşoaia, ci şi casa de oaspeţi, bucătăria şi cavoul familiei Bibescu. Numele acestui palat este dat de numele văduvei boierului Mogoş, cel ce deţinea pământul pe care Brâncoveanu l-a construit.

În Buftea, la 20 de kilometri distanţa de Capitală, găseşti Palatul Ştirbey, construit în anul 1850 de către domnitorul Ţării Româneşti de la acea vreme, Barbu Dimitrie Ştirbei. Scopul iniţial al acestei construcţii a fost cel de a apăra locuitorii săi de către invadatori în vremurile tulburi.  Ulterior, construcţiei i s-au adăugat câteva etaje, urmaşii lui Ştirbey renovând-o potrivit modei arhitectonice ale vremurilor respective.

În curtea palatului construit în stil gotic, în perioada 1850 – 1890, a fost construită Capela Sfânta Treime, înfrumuseţată cu elemente neogotice, bizantine, dar şi renascentiste.

La nu mai mult de 40 de kilometri de Bucureşti, vei găsi un alt palat ce te va impresiona: Palatul Snagov. Ridicat în anul 1930 de către Prinţul Nicolae, acesta a suferit modificări şi a fost extins de către familia Ceauşescu. În anul 1932, construcţia a început să fie locuită, însă nu pentru o perioadă lungă de timp, Prinţul Nicolae fiind exilat de către fratele său. Din construcţia iniţială, gândită de către arhitecta Henriette Delavrancea, se mai pastrează astăzi doar intrarea, scara şi holul care duce către etaj. Dacă vizitezi palatul, nu vei fi impresionată numai de construcţia impunatoare, ci şi de lacul Snagov, care oferă o privelişte încântătoare.

Sursa: https://www.feminis.ro/descopera-romania-obiective-turistice-din-judetul-ilfov_40745.html#n

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline