Connect with us

Social

Când se montează cauciucurile de iarnă

Published

on

Potrivit Codului Rutier, cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Pe scurt, legea spune că trebuie să ai maşina dotată cu anvelopele potrivite indiferent de sezon, astfel că poţi fi amendat dacă eşti prins cu cauciucuri de vară pe o porţiune de drum acoperită cu zăpadă sau polei.

  Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când începe să ningă, indiferent de perioadă, cât timp este carosabilul acoperit de zăpadă. Amenda pentru şoferii care circulă pe drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei cu anvelope de vară se poate cifra între 9 şi 20 de puncte de amendă, acestea fiind echivalente cu o sumă cuprinsă între 1.305 şi 2.900 de lei.

Continue Reading

Actualitate

Alocaţiile pentru copii se majorează de la 1 martie

Published

on

Ca urmare a suplimentării bugetului, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor de stat pentru copii.

Potrivit proiectului, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se va stabili astfel:

  •  300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora;
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Proiectul de OUG a fost lansat în dezbatere publică şi va fi analizat într-o şedinţă viitoare de Guvern.

 

Continue Reading

Social

Hai la Bazarul cu Lucruri Gratis din Braşov!

Published

on

O nouă ediţie a Bazarului cu Lucruri Gratis are loc duminică, 17 februarie, la sediul Crucii Roşii – filiala Braşov, str.Mureşenilor nr.5.

,,Vrei să vezi cu ochii tăi cum este posibil să te îmbogăţeşti dăruind? Hai la Bazarul cu Lucruri Gratis, unde vei putea să aduci obiectele pe care nu le mai foloseşti, şi să îţi alegi, complet gratuit, orice lucru de care ai nevoie.”, ne îndeamnă organizatorii.

Evenimentul, organizat cu ajutorul voluntarilor, este o iniţiativă a Departamentului de Binefaceri, cu sprijinul platformei LucruriGratis.ro, Crucea Roşie Braşov şi a oamenilor cu suflet mare. Produsele care vor rămâne în urma bazarului vor fi oferite celor care au nevoie de ele, online, prin platforma http://LucruriGratis.ro/, sau la urmatoarele ediţii ale bazarului.

 

Sursa: facebook – lucrurigratis

 

Continue Reading

Actualitate

La Slatina se acordă tichete sociale pentru Paşte

Published

on

Primăria Municipiului Slatina primeşte cereri, până la data de 15 martie, pentru acordarea de tichete sociale cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte.

Beneficiari sunt persoanele cu handicap grav sau accentuat, şi pensionarii. În cazul pensionarilor, nu contează vârsta şi tipul de pensie, ci doar veniturile nete cumulate, care nu trebuie să depăşească 1.200 lei/lună.

Cererea de acordare a tichetelor sociale trebuie să fie însoţită de copii xerox ale următoarelor documente:

Pentru pensionari

  • – documente din care să rezulte apartenenţa la categoria de pensionar, respectiv cupon/decizie pensie din luna curentă sau cel mult luna anterioară depunerii cererii;
  • – act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia;
  • – act de identitate al beneficiarului, dacă persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă.

Pentru persoanele cu handicap grav/accentuat

  • – act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia;
  • – act de identitate al beneficiarului, dacă beneficiarul este diferit de persoana solicitantă;
  • – documente din care să rezulte apartenenţa la categoria de persoană cu dizabilităţi, respectiv certificatul de încadrare în grad de handicap grav/accentuat.

Tichetele sociale, în valoare de 100 lei, vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de curăţenie şi igienă corporală sau a locuinţei, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Tichetele sociale vor fi distribuite, prin intermediul Poştei Române, la domiciliul beneficiarilor.

Cererea pentru acordarea tichetelor sociale poate fi descărcată de pe site-ul primăriei  www.primariaslatina.ro şi transmisă online, împreună cu documentele menţionate anterior, la adresa de e-mail: office@primariaslatina.ro.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline