Connect with us

Sanatate

Cele mai bune alimente pentru slăbit

Published

on

Iată şapte soluţii naturale spre care să-ţi îndrepţi atenţia dacă scopul tău este să slăbeşti sănătos şi echilibrat. Alege-o pe cea care crezi că ţi se potriveşte.

1 MERE. Cu un măr pe zi, vei reuşi nu doar să ţii doctorul departe, ci şi să scapi de câteva kilograme. Merele sunt foarte bogate în antioxidanti, fibre, vitamine şi minerale. Substanţele active conţinute de aceste fructe delicioase împiedica depunerea colesterolului rău (LDL), faciliteaza digestia şi eliminarea toxinelor. Înainte de mesele principale, ronţăie un măr: cele 4-5 g de fibre pe care ţi le oferă îţi asigură instantaneu senzaţia de saţietate, astfel că vei mânca mai puţine calorii la masă.

femeie_mar

2 GREPFRUT. Studii recente au dovedit că adăugând grepfrut sau suc de grepfrut în meniul zilnic poţi slăbi fără a schimba ceva în alimentaţie. În ce constă cura de grepfrut? Înainte de mesele principale, mănâncă o jumătate de grepfrut sau bea 150 ml de suc de grepfrut neîndulcit, preparat în casă.  Reţine că, atât timp cât continui să mănânci normal, nu slăbeşti spectaculos: în jur de 500 g pe lună. Dacă vrei să obţii rezultate repede, redu numărul caloriilor şi fă puţin sport.

grapefruit

3 CEAI VERDE. Este o alegere excelentă pentru pierderea surplusurilor de greutate. Savurând în mod regulat ceai verde, procentul de grăsimi din organism scade cu 30%, în special la nivelul taliei. Ceaiul verde ajută la arderea grăsimilor şi împiedică acumularea zahărului sub formă de grăsimi. Şi, nu în ultimul rand, această băutura are proprietăţi diuretice, favorizând eliminarea toxinelor. Pe durata dietei, bea zilnic două căni de ceai verde (la 30 minute după micul dejun şi prânz) ca să stimulezi arderea surplusului de grăsimi. Infuzia se prepară cu o linguriţă de plantă la 200 ml apă clocotită (se lasă la infuzat cinci minute).

ceai_verde_01

4 USTUROI. Usturoiul te ajută să scapi de kilogramele în plus. Tot ce trebuie să faci este să presari peste mâncarea obişnuită usturoi mărunţit. În acest fel, conform unui studiu japonez, ai putea slăbi în jur de 12-13 kg în şase luni (2 kg pe lună).

garlic bulb isolated on white background cutout

5 DAFIN CU SCORŢISOARĂ. Dacă n-ai încercat niciodată această licoare, acum e ocazia perfectă. Aceasta e o combinaţie ideala pentru pierderea kilogramelor. Dafinul este diuretic şi ajuta la eliminarea surplusului de apă, iar scorţişoara stimulează metabolizarea grăsimilor la nivel celular. Peste 6-7 foi de dafin şi o bucată de 1 cm dintr-un baton de scorţişoara, adaugă o cană cu apă clocotită. Laşi la infuzat câteva minute, apoi te delectezi cu acest minunat ceai. Bea câte o cană înainte de micul dejun şi prânz şi una cu o jumătate de oră înainte de culcare.

scortisoara1  dafin-1

6 CONOPIDĂ. Este bogată în vitamina C: cu doar ½ cană de conopidă, îţi asiguri peste o treime din necesarul zilnic de vitamină C. Nu are multe calorii, dar fibrele pe care le conţine te satură rapid. Foloseşte-o în locul alimentelor grele şi bogate în calorii, fiartă la aburi, alături de alte legume sau sub formă de piure ori supă-cremă.

conopida_poza_poza_poza_12323800

7 GHIMBIR. Îmbunătăţeşte digestia, oferă senzaţia de saţietate, elimină surplusul de apă, ajută la stabilizarea glicemiei, stimulează arderea şi eliminarea grăsimilor consumate în timpul meselor. Este important să bei ceaiul cu cel puţin 20 de minute înainte de mese. În acest fel, nu doar că este uşurată digestia, ci este împiedicată şi depunerea grăsimilor. Rade o bucată de rădăcină de ghimbir proaspăt ca să obţii o cantitate echivalentă cu o linguriţă. Peste ghimbirul ras, toarnă o cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat zece minute, apoi bea ceaiul.

ghimbir

Sursa: csid.ro

Sursa foto: welovefamily.at 

Continue Reading

Sanatate

9,6 milioane de persoane au murit de cancer în 2018

Published

on

18,1 milioane de noi cazuri de cancer și 9,6 milioane de decese au fost înregistrate în lume în 2018, potrivit estimărilor Centrului internaţional de cercetare în domeniul cancerului (CIRC).

Un bărbat din cinci şi o femeie din şase din întreaga lume dezvoltă un cancer în decursul vieţii lor. Un bărbat din opt şi o femeie din unsprezece mor din cauza acestei boli.

Cancer pulmonar, cel mai letal
Cele mai multe decese, 1,8 milioane (18,4% din total) au fost provocate de cancerul pulmonar. Urmează cancerul colorectal (881.000 de decese, 9,2 %), cancerul de stomac (783.000 de decese) şi cancerul de ficat (782.000 de decese).

În doar șase ani, din 2012 până în 2018, noile cazuri de cancer au crescut cu 3 milioane, de la 14 la 17 milioane.

Aproape jumătate din noile cazuri şi peste jumătate din decesele provocate de cancer în lume în 2018 au avut loc în Asia, în principal în China, în mare parte deoarece această parte a lumii concentrează peste 60% din populaţia globului.

Potrivit agenţiei ONU, 43,8 milioane de persoane suferă de cancer diagnosticat în întreaga lume.

La bărbați cel mai frecvent este cancerul pulmonar, iar la femei cancerul la sân

Cancerul pulmonar se clasează în fruntea cazurilor celor mai frecvente diagnosticate la bărbaţi. Constituie principala cauză de deces cu aproximativ un deces din cinci. Raportul notează şi o creştere “îngrijorătoare” a cancerului de plămân la femei. Este principala cauză de deces prin acest tip de cancer la femei în 28 de ţări.

Cancerul la sân este la nivel mondial principala cauză de deces prin cancer la femei (627.000 decese).

Este urmat de cancerul colorectal în ţările dezvoltate şi de cancerul de col uterin în ţările în dezvoltare.

Prevenirea trebuie să ţină cont de impactul diferitelor tipuri de cancer în funcţie de sex, de regiune sau de ţară şi să fie ţintit în consecinţă. Pentru a răspunde provocărilor financiare care se profilează, raportul recomandă nu doar noi tratamente, ci şi dezvoltarea prevenţiei la scară largă.

Printre măsurile preconizate, raportul menţionează campanii de vaccinare împotriva hepatitei B şi a virusului Papilloma Uman (HPV). Acestea se află la originea mai multor tipuri de cancer, printre care şi cel de col uterin.

Sursa: Centrul internaţional de cercetare în domeniul cancerului

Continue Reading

Sanatate

Simptomele existenței pietrelor la rinichi

Published

on

Pietrele la rinichi sunt depozite mici, de consistență dură, care se formează în interiorul rinichilor, prin aglomerarea de minerale și săruri acide. Acestea pot avea un diametru variat, de la unul-doi milimetri, până la cele de dimensiunile unei pietricele șlefuite.

Simptomele existenței pietrelor la rinichi pot să nu apară până la momentul la care acestea încep să se mișe în interiorul rinichilor sau traversează uretra, între vezica urinară și rinichi. Atunci apar primele semne, dar asta înseamnă, de cele mai multe ori că ele deja au crescut în dimensiune. Practic, litiaza renală are ceea ce s-ar numi „un debut tăcut”, care în cele din urmă ajunge să provoace episoade dureroase.

La ce semne trebuie să fiți atenți ?

– apariția unei dureri atât de puternice, încât bolnavul nu poate să își găsească o poziție confortabilă;
– durerea este însoţită de greaţă şi de vărsături;
– se instalează febra şi frisoanele;
– se observă existența de sânge în urină (hematurie);
– bolnavul prezintă dificultate sau imposibilitate de eliminare a urinei;
– se semnalează transformări în aspectul și mirosul urinei.

Înainte de a lua orice decizie de administrare a unui tratament naturist, bolnavul va solicita o evaluare medicală și va cere un sfat medicului curant.

Cea mai indicată metodă pentru stimularea eliminării naturale a calculilor renali de mici dimensiuni este un consum sporit de lichide, minimum 10 pahare de apă plată pe zi. Dacă piatra la rinichi este mai mică de 5 mm, există 90% şanse că această să fie expulzată din tractul urinar fără alte intervenţii. În cazul în care calculul măsoară între 5 mm şi 10 mm, probabilitatea că acesta să fie eliminat la urinat sunt de 50%. Sigur că atunci când pietrele la rinichi depăşesc pragul de 10 mm, există şi alte variante de tratament disponibile, inclusiv cele chirurgicale.

Pietrele foarte mari formate la nivelul rinichilor pot necesită intervenţie chirurgicală pentru a fi eliminate. După ce medicul ajunge să extragă calculii, îi supune unei analize chimice atente, pentru a le află compoziţia. Aproape 80% din pietrele la rinichi sunt constituite din calciu, restul compușilor fiind de regulă acid uric, cistină sau struvit. Odată aflată compoziţia calculilor, se pot formulă strategii concrete de prevenire a noilor formaţiuni de acest tip. Medicii recomandă persoanelor cu predispoziţie către formarea pietrelor la rinichi să consume suficiente lichide de-a lungul zilei, încât să elimine circa 2,5 litri de urină pe zi. Dacă urina este deschisă la culoare şi limpede, înseamnă că vă hidrataţi corespunzător şi preveniţi eficient litiază renală.
Sursa: Ziarul Medical

Continue Reading

Sanatate

Cine este principalul dușman al medicamentelor?

Published

on

 

Recomandările din prospecte sunt citite cu sfințenie și chiar ajugem să complicăm lucrurile de frică să nu greșim. Din fericire situația e mai simplă în realitate, între medicamente și alimente nu există interacțiuni care să ne pună sănătatea în pericol. E vorba mai degrabă de posibilitatea de a crește sau a diminua efectul unui medicament în funcție de gradul de umplere al stomacului și de compoziția mesei- însă efectul este minor.

Cele mai multe medicamente sunt avantajate de un stomac plin, au timp să se dizolve și să ajungă în intestin gata de a fi absorbite.

Atenție însă, asta nu înseamnă că ele nu-și fac efectul dacă sunt luate pe burta goală sau, și mai important, asta nu înseamnă că trebuie să mâncăm de câte ori luăm medicamente?

Există însă câteva interacțiuni de care trebuie să ținem seama și culmea e că ele țin mai mult de băuturi decât de mâncare?

Alcoolul este principalul dușman al medicamentelor și nu pentru că le blochează efectul, ci pentru că îl intensifică?

Consumul de alcool solicită funcțiile hepatice, organismul având ca prioritate eliminarea acestui toxic, astfel încât substanțele active din medicamente nu vor mai fi metabolizate și descompuse la fel de repede pentru că ficatul e “ocupat” cu alcoolul?

Alcoolul trebuie evitat în cazul tratamentului cu tranchilizante, anxiolitice, antidepresive, antialergice sau analgezice, deoarece intensifică substanțial efectul calmant al acestora.

Există și un contraefect: medicamentele reduc aciditatea din stomac, ca urmare alcoolul se absoarbe mai repede și efectele lui vor fi duble – când luați medicamente cu alcool o să aveți impresia că ați băut de 2 ori mai mult?!!

  • Sucul de grapefruit, deși sănătos la prima vedere, influențează negativ peste 20 tipuri de medicamente, de la antihipertensive și anticoagulante, până la antihistaminice, sedative, antivirale etc.
  • De vină este un flavonoid numit naringenină, prezent în grapefruit și absent în restul citricelor. Acest fitonutrient blochează enzimele responsabile de metabolizarea medicamentelor, fapt care duce la acumularea de substanțe active cu efect potențial nociv în organism.

Laptele este cel de al 3-lea lichid ce poate interfera cu medicamentele, de data asta fiind vorba de formarea unor compuși insolubili între calciul din lapte și substanțele active din structura medicamentului, compuși ce nu pot fi absorbiți și folosiți în organism.

  • Suplimentar asocierea lapte-medicamente poate determina iritație gastrică și reflux, deoarece laptele crește aciditatea în tubul digestiv și dizolvă mai rapid pelicula protectoare a multor pilule.
  • Recomandarea finală se vrea una simplă și de bun simț: luați medicamentele cu apă și mâncați ca de obicei- boala nu e un motiv de a umple stomacul cu alimente… de frica pastilelor.

Sursa: Sfatul medicului

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2018 RoPressOnline