Connect with us

Actualitate

Simona Halep, ambasador al Universităţii Ovidius din Constanţa

Published

on

Simona Halep a devenit ambasador al Universității Ovidius din Constanța. Evenimentul a fost unul plin de emoţie, iar titlul i-a fost acordat, în premieră, tenismenei de la malul mării, care este absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

“Acest titlu a fost iniţiat în 2014, la propunerea doamnei decan a Facultăţii de Educaţie Fizică şi s-a materializat în 2016 prin hotărârea de Senat. Simona Halep este jucătoarea profesionistă de tenis, care a scris şi scrie istorie.”, declară Sorin Rugină, rectorul Universitatăţii Ovidius Constanţa

“Este o onoare foarte mare pentru mine să fiu prezentă astăzi aici şi să primesc această distincţie. Este deosebită, specială. Bineînţeles, am primit foarte multe premii şi am câştigat în tenis, dar această distincţie este specială, diferită şi vreau să mulţumesc Facultăţii pentru acest moment.”, declară Simona Halep, liderul WTA

“Simona ne învaţă în fiecare zi şi cred că ne va învăţa de acum în colo pentru totdeauna despre ceea ce înseamnă responabilitatea, ambiţia, perseverenţa şi dorinţa de a avea succes, dar nu numai dorinţa, ci ne învaţă că se poate, prin muncă, să atingi acel obiectiv pe care ţil propui în viaţă.”, declară Costin Răsăuţeanu, viceprimarul municipiului Constanţa

Aşa cum o urmăreşte îndeaproape la mai toate evenimentele sportive la care participă, tatăl Simonei i-a fost alături şi de această dată. Se consideră un om fericit şi mandru, însă recunoaşte că nu i-a fost uşor.

“Este tare greu! În acelaşi timp şi atât de frumos să fii tată de campioană. S-a anunţat demult, de la Singapore s-a anunţat, i-au dat şi trofeul de nr. 1 mondial.”, declară Stere Halep, tatăl Simonei Halep

Anul acesta,  Simona Halep a înregistrat  46 de victorii şi 11 înfrângeri. A câştigat turneele de la Roland Garos, Montereal şi Schenzen. Sportiva noastră a urcat pe locul 10 WTA în topul jucătoarelor care au stat cel mai mult pe primul loc în clasament, pe prima poziţie.

 

Actualitate

Alocaţiile pentru copii se majorează de la 1 martie

Published

on

Ca urmare a suplimentării bugetului, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor de stat pentru copii.

Potrivit proiectului, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se va stabili astfel:

  •  300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora;
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Proiectul de OUG a fost lansat în dezbatere publică şi va fi analizat într-o şedinţă viitoare de Guvern.

 

Continue Reading

Actualitate

Înscrie-te în Shakespeare School Essay Competition! Sunt pregătite o mulţime de premii pentru câştigători

Published

on

Îţi place să scrii şi eşti pasionat de limba engleză? Visezi să experimentezi viaţa de student la o universitate britanică de renume? Atunci, participă la Shakespeare School Essay Competition, ediţia a 11-a, şi poţi câştiga o tabără de vară în Marea Britanie.

Shakespeare School Essay Competition, organizat de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, este un concurs naţional de creaţie în limba engleză care îşi propune:

  • să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovaţie şi originalitatea;
  • să ofere şanse egale tinerilor, din întreaga ţară, pentru a studia limba engleză la cele mai înalte standarde;
  • să deschidă orizontul tinerilor români spre un mediu academic de elită, prin participarea la şcoli de vară în Marea Britanie.

Participarea este gratuită şi deschisă tuturor tinerilor din Romania cu vârsta cuprinsă între 11 şi 19 ani. Aceştia trebuie să scrie un eseu, de 250 de cuvinte, cu tema ,,A world with no rules”(O lume fără reguli) şi să-l trimită, până la data de 31 martie, la adresa: https://www.shakespeare-school.ro/essay-competition/inscrie-te/.

Pentru câştigătorii concursului sunt pregătite mai multe premii:

  • şcoli de vară în Marea Britanie;
  • cursuri de limba engleză la Shakespeare School;
  • taxe de înscriere la examene Cambridge;
  • cărţi, dicţionare şi multe alte surprize.

De asemenea, profesorul cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi în competiţie, va participa gratuit, ca însoţitor de grup, la o tabără în Anglia, în vara anului 2019.

 

Sursa: shakespeare-school.ro

Continue Reading

Actualitate

Eşti pasionat de schi, ai între 12 şi 16 ani? Participă la FIS Children Trophy!

Published

on

După succesul din 2018, Federaţia Română de Schi şi Biathlon, Asociaţia de Turism Poiana Braşov şi Primăria Braşov, organizează a doua ediţie FIS Children Trophy.

Competiţia internaţională de schi alpin cuprinde două probe, slalom uriaş şi slalom, pentru cei mai talentaţi tineri schiori, fete şi băieţi, la categoriile de vârstă 12-14 ani şi 14-16 ani. Evenimentul este înscris în calendarul competiţional 2019 al Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

Întrecerile sportive se vor desfăşura , pe pârtia Subteleferic, certificată de Federaţia Internaţională de Schi.

FIS Children Trophy va reuni, la Poiana Braşov, pe Masivul Postăvaru, aproximativ 100 de schiori. Istoricul evenimentelor similare, organizate în alte ţări, indică faptul că acestea sunt o poartă de lansare spre performanţă pentru tinerii schiori (12-16 ani).

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline