Connect with us

Actualitate

Simona Halep, ambasador al Universităţii Ovidius din Constanţa

Published

on

Simona Halep a devenit ambasador al Universității Ovidius din Constanța. Evenimentul a fost unul plin de emoţie, iar titlul i-a fost acordat, în premieră, tenismenei de la malul mării, care este absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

“Acest titlu a fost iniţiat în 2014, la propunerea doamnei decan a Facultăţii de Educaţie Fizică şi s-a materializat în 2016 prin hotărârea de Senat. Simona Halep este jucătoarea profesionistă de tenis, care a scris şi scrie istorie.”, declară Sorin Rugină, rectorul Universitatăţii Ovidius Constanţa

“Este o onoare foarte mare pentru mine să fiu prezentă astăzi aici şi să primesc această distincţie. Este deosebită, specială. Bineînţeles, am primit foarte multe premii şi am câştigat în tenis, dar această distincţie este specială, diferită şi vreau să mulţumesc Facultăţii pentru acest moment.”, declară Simona Halep, liderul WTA

“Simona ne învaţă în fiecare zi şi cred că ne va învăţa de acum în colo pentru totdeauna despre ceea ce înseamnă responabilitatea, ambiţia, perseverenţa şi dorinţa de a avea succes, dar nu numai dorinţa, ci ne învaţă că se poate, prin muncă, să atingi acel obiectiv pe care ţil propui în viaţă.”, declară Costin Răsăuţeanu, viceprimarul municipiului Constanţa

Aşa cum o urmăreşte îndeaproape la mai toate evenimentele sportive la care participă, tatăl Simonei i-a fost alături şi de această dată. Se consideră un om fericit şi mandru, însă recunoaşte că nu i-a fost uşor.

“Este tare greu! În acelaşi timp şi atât de frumos să fii tată de campioană. S-a anunţat demult, de la Singapore s-a anunţat, i-au dat şi trofeul de nr. 1 mondial.”, declară Stere Halep, tatăl Simonei Halep

Anul acesta,  Simona Halep a înregistrat  46 de victorii şi 11 înfrângeri. A câştigat turneele de la Roland Garos, Montereal şi Schenzen. Sportiva noastră a urcat pe locul 10 WTA în topul jucătoarelor care au stat cel mai mult pe primul loc în clasament, pe prima poziţie.

 

Actualitate

Atenţie colecţionari! BNR a lansat în circuitul numismatic o nouă monedă

Published

on

Începând din 22 aprilie, Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema Desăvârşirea Marii Uniri – Henri Mathias Berthelot. Moneda din argint, cu o valoare nominală de 10 lei, are o greutate de 31,103 g şi un diametru de 33 mm.

Aversul monedei redă conacul generalului Berthelot din comuna Fărcădinul de Jos (în prezent General Berthelot), judeţul Hunedoara, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2019”.

Reversul monedei prezintă portretul lui Henri Mathias Berthelot, inscripţiile în arc de cerc „HENRI MATHIAS BERTHELOT” şi anii între care a trăit „1861-1931”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede, iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, este de 350 lei. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 

Sursa: BNR

 

Continue Reading

Actualitate

„Creatori de educație”, concurs de bune practici în învățământul preuniversitar

Published

on

Începând din data de 23 aprilie, pe platforma www.creatorideeducatie.ro, pot fi înscrise cadre didactice din învățământul primar și gimnazial, recunoscute pentru implicarea activă în îmbunătățirea calității actului educațional.

Acestea își pot înregistra singure modelele de bune practici sau pot fi propuse, prin înscriere, de elevi, părinți, colegi din sistemul de învățământ, reprezentanți ai ONG-urilor. După verificare și validare, modelele de bune practici în educație vor fi supuse votării, prin intermediul platformei online.

Un model de bună practică în educație presupune cunoașterea nevoilor și intereselor fiecărui copil, şi adaptarea strategiilor didactice la specificul său.

„Creatori de educație” se va desfășura anual, în perioada 2019 – 2021. În 2019, se vor acorda 20 de premii pentru modele din învâţământul primar, 20 de premii pentru modele din învăţământul gimnazial și 10 premii speciale. Premiile vor fi acordate în apropierea datei de 5 octombrie, când este sărbătorită Ziua Profesorului.

 

Sursa: MEN

 

 

Continue Reading

Actualitate

Trei galerii româneşti participă la târgul internaţional Art Brussels

Published

on

Galeriile româneşti 418Gallery, Galeria Ivan şi Gaep, vor participa, cu lucrările artiştilor Paul Neagu, Diet Syler şi Felipe Cohen, la cea de-a 37-a ediţie a târgului internaţional de artă contemporană Art Brussels.

Cunoscut ca unul dintre cele mai mari târguri de artă contemporană din Europa, Art Brussels se va desfăşura în perioada 25-28 aprilie, la Tour & Taxis, cel mai mare spaţiu expoziţional din Bruxelles. Lucrările din 150 de galerii, ale artiştilor consacraţi pe plan internaţional sau tinere talente, se vor reuni în trei secţiuni internaţionale: Discovery, Prime şi Rediscovery, dar şi în expoziţiile Solo şi Invited.

La secţiunea Rediscovery, România este reprezentată de două galerii, aflate în premieră la Art Brussels, 418Gallery şi Galeria Ivan, iar la secţiunea Discovery participă galeria Gaep, prezentă şi la ediţia din 2018.

Cu o reputaţie de leader european pe piaţa artei contemporane, târgul internaţional Art Brussels este locul de întâlnire a artiştilor consacraţi, care se bucură de o solidă reputaţie internaţională, dar şi a celor tineri, aflaţi la început de carieră. Alături de târgul de artă de la Köln, Art Brussels este una dintre cele mai cunoscute manifestări internaţionale dedicate artei contemporane din Europa.

Sursa: ICR Bruxelles

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline