Connect with us

Actualitate

Simona Halep, ambasador al Universităţii Ovidius din Constanţa

Published

on

Simona Halep a devenit ambasador al Universității Ovidius din Constanța. Evenimentul a fost unul plin de emoţie, iar titlul i-a fost acordat, în premieră, tenismenei de la malul mării, care este absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

“Acest titlu a fost iniţiat în 2014, la propunerea doamnei decan a Facultăţii de Educaţie Fizică şi s-a materializat în 2016 prin hotărârea de Senat. Simona Halep este jucătoarea profesionistă de tenis, care a scris şi scrie istorie.”, declară Sorin Rugină, rectorul Universitatăţii Ovidius Constanţa

“Este o onoare foarte mare pentru mine să fiu prezentă astăzi aici şi să primesc această distincţie. Este deosebită, specială. Bineînţeles, am primit foarte multe premii şi am câştigat în tenis, dar această distincţie este specială, diferită şi vreau să mulţumesc Facultăţii pentru acest moment.”, declară Simona Halep, liderul WTA

“Simona ne învaţă în fiecare zi şi cred că ne va învăţa de acum în colo pentru totdeauna despre ceea ce înseamnă responabilitatea, ambiţia, perseverenţa şi dorinţa de a avea succes, dar nu numai dorinţa, ci ne învaţă că se poate, prin muncă, să atingi acel obiectiv pe care ţil propui în viaţă.”, declară Costin Răsăuţeanu, viceprimarul municipiului Constanţa

Aşa cum o urmăreşte îndeaproape la mai toate evenimentele sportive la care participă, tatăl Simonei i-a fost alături şi de această dată. Se consideră un om fericit şi mandru, însă recunoaşte că nu i-a fost uşor.

“Este tare greu! În acelaşi timp şi atât de frumos să fii tată de campioană. S-a anunţat demult, de la Singapore s-a anunţat, i-au dat şi trofeul de nr. 1 mondial.”, declară Stere Halep, tatăl Simonei Halep

Anul acesta,  Simona Halep a înregistrat  46 de victorii şi 11 înfrângeri. A câştigat turneele de la Roland Garos, Montereal şi Schenzen. Sportiva noastră a urcat pe locul 10 WTA în topul jucătoarelor care au stat cel mai mult pe primul loc în clasament, pe prima poziţie.

 

Actualitate

Magicul Târg de Crăciun de la Cluj

Published

on

Până pe 30 decembrie, Clujul va fi energizat zilnic de activități şi evenimente care sărbătoresc familionul la Târgul de Crăciun Cluj.

De la piese de teatru pentru copii, la diverse concerte şi interpretări artistice pentru adulți, toate sunt activări care pun în mişcare familia, care armonizează Piața Unirii și îi adună pe toţi laolaltă.

Unim oamenii, reunim familionul! – este sloganul sub care se va desfășura activitatea  în acest an. Cum anul trecut s-a pus accentul pe ideea de familie şi reuniune, în anul Centenar, clujenii se concentrează pe uniune sub egida cărora a fost posibilă și Marea Unire din 1918. Atmosfera de la târg doreşte să  insufle o comuniune puternică cu cei din jurul nostru, indiferent de cultură şi naționalitate.

Printre  noutăţile târgului de anul acesta se numără căsuţele noi cu cadouri şi bunătăţi, un program antrenant presărat cu activităţi multiculturale, o săptămână dedicată vizionării filmelor, un radio al Târgului de Crăciun şi o săptămână culinară.

 

 

Continue Reading

Actualitate

Decembrie, luna colindelor

Published

on

Suntem în decembrie, cea mai frumoasă lună din an, perioadă în care sărbătorim naşterea Domnului, iar cei mici îl aşteaptă cu sufletul la gură pe Moş Crăciun încărcat de multe daruri. Atmosfera de sărbători am regăsit-o şi în clasa doamnei învăţătoare Luminiţa Anton de la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”, din Techirghiol. Doamna învăţătoare este dascălul ce încearcă să îi facă pe copii să înveţe mai uşor materia, cu ajutorul muzicii. În această perioadă a sărbătorilor, colindele dar şi cântecele specifice iernii îi încântă foarte mult pe cei mici. Grupul de mici chitarişti format de doamna învăţătoare, alături de Andi care îi acompaniază la blockflote, ne-au arătat cum s-au pregătit pentru sărbători.

Ne-am pregătit cu cântece de iarnă şi cu colinde pentru naşterea pruncului, pentru venirea lui Moş Crăciun, pentru săniuţă, pentru fulgi de nea şi bucuria copiilor este imensă în luna aceasta pentru că ştiu că vor primi multe cadouri pentru că au fost cuminţi, au fost hărnicuţi, au lucrat şi cu bucurie s-au pregătit la colinde ca să cânte mai departe ca tradiţie, în familiile lor”, a declarat învăţătoarea Luminiţa Anton.  

Doamna învăţătoare Luminiţa Anton de la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”, din Techirghiol a devenit mai mult decât un dascăl pentru copii, a devenit un îndrumător al paşilor celor mici în viaţă.

Continue Reading

Actualitate

Concertul de Crăciun „Muzica Iubirii”

Published

on

În spiritul tradiției la Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC), clasa de canto a prof.univ.dr. Florența Nicoleta Marinescu, din cadrul Facultății de Arte, organizează Concertul de Crăciun, marți, 18 decembrie 2018, ora 17.00, la Muzeul de Artă din Constanța.

Intitulat „Muzica Iubirii”, concertul va aduce publicului cele mai frumoase pagini muzicale dedicate iubirii, în arii și melodii din repertoriul universal și românesc, cât și sonete de Vasile Voiculescu. Vor interpreta: baritonul CătălinŢoropoc, prim-solist la Opera Naţională din Bucureşti, laureat al concursului „Ionel Perlea” (2011), tenorul Mădălin Băldău, solist la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanța, laureat al concursului „Crizantema de Aur” (2017), alături de mezzosoprana Maria Cernat, artist liric la Teatrul Național de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanța.

Îşi dau concursul conf. univ. dr. Gavril Borodan, asist.univ.dr. Radu Făgărăşan (bas-bariton), de la UOC, pianistul Ioan Caruţiu, de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”Constanța, pianista Andrada Ștefan, de la Teatrul Național de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanța.

Pregătirea muzicală, regia de spectacol și concepția artistică îi aparțin sopranei Florența Nicoleta Marinescu. Intrarea este liberă.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2018 RoPressOnline