Connect with us

Sport

Simona Halep încheie anul competiţional pe primul loc în clasamentul WTA

Published

on

Veşti bune pentru Simona Halep! Asociaţia de Tenis Feminin a anunţat la începutul acestei săptămâni cum va arăta noul clasament mondial, după finalul Turneului Elitelor.

Jucătoarea de la malul mării va încheia anul competiţional în fruntea clasamentului WTA, la o diferenţă de peste 1.000 de puncte de următoarea clasată, Angelique Kerber. Iar cea de-a treia treaptă a podiumului este ocupată de  Caroline Wozniacki.

Iată, aşadar, cum arată noul clasament WTA:

 1. Simona Halep 6.921 puncte
 2. Angelique Kerber 5.875
 3. Caroline Wozniacki 5.586
 4. Elina Svitolina 5.350
 5. Naomi Osaka 5.115
 6. Sloane Stephens 5.023
 7. Petra Kvitova 4.630
 8. Karolina Pliskova 4.465
 9. Kiki Bertens 4.335
 10. Daria Kasatkina 3.415

sursa foto: Facebook Simona Halep

Actualitate

„La Terenuri” – bază sportivă şi de agrement în Cluj-Napoca

Published

on

Proiectul pentru reamenajarea zonei „La Terenuri”, din cartierul Mănăştur al municipiului Cluj-Napoca, se află la faza studiului de fezabilitate la care lucrează arhitecţi, peisagişti, specialişti în iluminat şi alţi experţi. Baza sportivă şi de agrement se va întinde pe o suprafaţă de 4 ha şi va oferi variante de petrecere a timpului liber,  pentru toate vârstele şi toate gusturile:

 • zone de joacă pentru copii;
 • terenuri cu acces liber, terenuri cu rezervare prealabilă, terenuri cu nocturnă;
 • terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, terenuri de „futnet” (tenis cu piciorul), amenajări pentru biciclete, piste de alergare,
 • terenuri sintetice pentru baschet, tenis de masă etc. ;
 • skatepark;
 • mese de şah, amenajări cu aparate fitness;
 • zone de escaladă cu aparate şi echipamente pentru amatori;
 • zonă cu aparate şi echipamente pentru exerciţii fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate şi echipamente pentru parkour, diferite jocuri şi trasee pentru copii de toate vârstele;
 • amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece ş.a.

După aprobarea studiului de fezabilitate şi a PUZ, în Consiliul Local, va fi organizată licitaţia de proiectare şi execuţie.

 

Sursa: Primăria Cluj-Napoca

Continue Reading

Actualitate

Înot şi distracţie pentru toată lumea, la Cupa Familiei!

Published

on

Copii, părinţi şi bunici au ocazia să înoate împreună la Cupa Familiei, eveniment tradiţional pentru toate generaţiile care va avea loc duminică, 19 mai, ora 10:30, la bazinul Bega din Timişoara.

Spre deosebire de competiţiile tradiţionale de înot, probele se desfăşoară numai pe echipe formate din membri ai aceleiaşi familii, programul evenimentului incluzând, printre altele: ştafetă 2 generaţii (copil-părinte), ştafetă o generaţie (soţ-soţie sau frate-soră), ştafetă cu obstacole (înot pe lăţimea bazinului), etc. Participanţii pot utiliza orice procedeu de înot, iar familia care va obţine cele mai multe puncte din participările la probe va primi Cupa Familiei.

Din dorinţa de a oferi un eveniment cât mai atractiv, programul ediţiei de anul acesta include, pe lângă probele de înot, momente distractive realizate cu ajutorul lui Mihai Penteleiciuc, instructor de zumba. Pentru cei mai mici organizatorii pregătesc câteva surprize dulci.

Continue Reading

Actualitate

Bazinul Olimpic Braşov – investiţie de 400.000 de euro în echipamente la standarde FINA

Published

on

Bazinul Olimpic Brașov este a doilea bazin din țară care are echipamentele de ultimă generație, impuse de Federația Internațională de Natație, pentru organizarea de competiții internaționale.

„Am montat un sistem complet care poate să deservească orice nivel de competiție, inclusiv competiții olimpice și campionate mondiale. Este un echipament de ultimă generație care respectă toate cerințele și reglementările Federației Internaționale de Natație (FINA), produs de Omega. Este al doilea echipament de acest fel din România, după cel instalat la bazinul Dinamo. Aceasta înseamnă că de anul viitor, competițiile internaționale de natație din România pot fi găzduite și la Brașov“, a declarat Mircea Drăjan, directorul firmei care a instalat echipamentele.

În noua dotare a bazinului intră blocstarturi cu sesizare a startului fals, care asigură pornirea cronometrului exact în momentul în care sportivul s-a desprins de blocstart, cu o precizie de miime de secundă, și elimină astfel orice întârziere sau avantaj. Touchpadurile electronice completează precizia măsurării timpilor intermediari (după fiecare lungime de bazin) sau la finalul cursei, tot cu precizie de miime de secundă. Tot pentru start, a fost achiziționată și montată o instalație cu microfon pentru startul verbal, cu difuzor pe fiecare blocstart și cu posibilitate de afișare a startului pentru sportivii cu deficiențe auditive. Instalația oferă totodată arbitrilor posibilitatea de a opri proba în cazul unor erori de start, prin simpla apăsare a unui buton.

Echipamentele au fost completate cu un sistem informatic de management al datelor, care centralizează toți parametrii pentru a-i transmite tabelei de scor și care stochează și printează automat datele necesare raportului competiției, pentru fiecare sportiv în parte.

 

Sursa: Primăria Braşov

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline