Connect with us

Actualitate

Brand-ul Celco, la ceas aniversar!

Published

on

Celco, cel mai important producător de BCA din Dobrogea, la ceas aniversar! Cei 45 de ani de activitate pe piaţa din România au fost marcaţi printr-un moment festiv pus sub semnul continuităţii unui proces început încă din 1973.

“Noi suntem, de fapt, dovada vie că şi înainte de ’89, oamenii au creat lucruri bune. Astăzi, în acest moment, pot să fiu mândru că avem o echipă de oameni tineri şi, desigur, avem şi istoria, cultura veche, care o reprezintă oamenii în vârstă, cei care colaborează permanent cu cei tineri şi am format o echipă de oameni valoroşi care au reuşit să creeze toate aceste produse pe care noi le avem astăzi pe piaţă.”, declară  NICULAE DUŞU, preşedintele consiliului de administraţie CELCO

Aniversarea celor 45 de ani de activitate a marcat, totodată, şi lansarea pe piaţă a unui produs inovator: Izomineral – alternativa ideală pentru polistiren.

“Numele respectă într-adevăr şi calităţile lui minerale de excepţie. Este dorinţa şi zbaterea noastră de a reuşi să putem să anvelopăm clădirile cu acest material nou, modern, sustenabil, un material care într-adevăr să susţină toate caracteristicile necesare unei clădiri moderne.”, completează NICULAE DUŞU, preşedintele consiliului de administraţie CELCO

Aniversarea celui mai inovator producător în domeniul fabricării materialelor de construcţii a strâns laolaltă colectivul firmei, oameni de afaceri din Constanţa, reprezentanţii arhitecţilor, cât şi reprezentanţi de seamă ai autorităţilor locale.

“Pentru mine, Celco reprezintă un model de privatizare, de transformare şi modernizare, un model de succes şi, din nefericire, unul din puţinele brand-uri dobrogene autentice rămase, iar acest lucru se datorează investitorului, acţionarilor, dar cel mai mult echipei.”, declară DECEBAL FĂGĂDĂU, primarul municipiului Constanţa

 

Având o tradiţie de aproape cinci decenii, CELCO nu şi-a neglijat nicio clipă angajaţii. Drept dovadă, la ceas aniversar, cei mai vechi dintre aceştia au fost premiaţi.

Actualitate

Atenţie colecţionari! BNR a lansat în circuitul numismatic o nouă monedă

Published

on

Începând din 22 aprilie, Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema Desăvârşirea Marii Uniri – Henri Mathias Berthelot. Moneda din argint, cu o valoare nominală de 10 lei, are o greutate de 31,103 g şi un diametru de 33 mm.

Aversul monedei redă conacul generalului Berthelot din comuna Fărcădinul de Jos (în prezent General Berthelot), judeţul Hunedoara, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2019”.

Reversul monedei prezintă portretul lui Henri Mathias Berthelot, inscripţiile în arc de cerc „HENRI MATHIAS BERTHELOT” şi anii între care a trăit „1861-1931”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede, iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, este de 350 lei. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 

Sursa: BNR

 

Continue Reading

Actualitate

„Creatori de educație”, concurs de bune practici în învățământul preuniversitar

Published

on

Începând din data de 23 aprilie, pe platforma www.creatorideeducatie.ro, pot fi înscrise cadre didactice din învățământul primar și gimnazial, recunoscute pentru implicarea activă în îmbunătățirea calității actului educațional.

Acestea își pot înregistra singure modelele de bune practici sau pot fi propuse, prin înscriere, de elevi, părinți, colegi din sistemul de învățământ, reprezentanți ai ONG-urilor. După verificare și validare, modelele de bune practici în educație vor fi supuse votării, prin intermediul platformei online.

Un model de bună practică în educație presupune cunoașterea nevoilor și intereselor fiecărui copil, şi adaptarea strategiilor didactice la specificul său.

„Creatori de educație” se va desfășura anual, în perioada 2019 – 2021. În 2019, se vor acorda 20 de premii pentru modele din învâţământul primar, 20 de premii pentru modele din învăţământul gimnazial și 10 premii speciale. Premiile vor fi acordate în apropierea datei de 5 octombrie, când este sărbătorită Ziua Profesorului.

 

Sursa: MEN

 

 

Continue Reading

Actualitate

Trei galerii româneşti participă la târgul internaţional Art Brussels

Published

on

Galeriile româneşti 418Gallery, Galeria Ivan şi Gaep, vor participa, cu lucrările artiştilor Paul Neagu, Diet Syler şi Felipe Cohen, la cea de-a 37-a ediţie a târgului internaţional de artă contemporană Art Brussels.

Cunoscut ca unul dintre cele mai mari târguri de artă contemporană din Europa, Art Brussels se va desfăşura în perioada 25-28 aprilie, la Tour & Taxis, cel mai mare spaţiu expoziţional din Bruxelles. Lucrările din 150 de galerii, ale artiştilor consacraţi pe plan internaţional sau tinere talente, se vor reuni în trei secţiuni internaţionale: Discovery, Prime şi Rediscovery, dar şi în expoziţiile Solo şi Invited.

La secţiunea Rediscovery, România este reprezentată de două galerii, aflate în premieră la Art Brussels, 418Gallery şi Galeria Ivan, iar la secţiunea Discovery participă galeria Gaep, prezentă şi la ediţia din 2018.

Cu o reputaţie de leader european pe piaţa artei contemporane, târgul internaţional Art Brussels este locul de întâlnire a artiştilor consacraţi, care se bucură de o solidă reputaţie internaţională, dar şi a celor tineri, aflaţi la început de carieră. Alături de târgul de artă de la Köln, Art Brussels este una dintre cele mai cunoscute manifestări internaţionale dedicate artei contemporane din Europa.

Sursa: ICR Bruxelles

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline