Connect with us

Turism

Cele mai impresionante hoteluri din lume

Published

on

Răsfăţ cât cuprinde, servicii ireproşabile şi amintiri memorabile. Sunt considerente de luat în seamă pentru o vacanţa la care visăm cu toţii! Există în lume câteva hoteluri impresionante care ar trebui bifate în lista “to do” a fiecăruia dintre noi. Iată, în cele ce urmează, trei exemple care vă vor fascina!

First World Hotel and Plaza –Malaysia

Surprinzător, cel mai mare hotel din lume se găseşte în Malaysia, pe continentul asiatic. Cu un număr impresionant de camere, nu mai puţin de 7351 First World Hotel and Plaza este de-a dreptul excentric. Dispune de săli de cinema, mall, numeroase restaurante şi casino-uri, dar şi parcuri tematice, ceea ce îl transformă într-o veritabilă locaţie pentru petrecerea unui sejur memorabil.

Conrad Hilton – Maldive

Dacă spunem Maldive, spunem fără îndoială, paradis turistic! Dincolo de frumuseţile acestei locaţii inedite de pe mapamond sunt şi resort-urile de care Maldive dispune. Unul dintre acestea este Conrad Hilton. Resortul dispune de numeroase piscine private, podea din sticlă prin care turiştii pot admira vietăţile marine şi un restaurant cu totul aparte, în care clienţii hotelului pot servi masa în timp ce admiră peştii, localul fiind subacvatic.

 

De Glace Ice Hotel – Quebec, Canada

Din paradisul exotic din Maldive schimbăm radical “peisajul” şi ajungem în Quebec. Aici, turiştii pot avea parte de o experienţă aparte într-un hotel de gheaţă ce dispune de camere tematice. Şi pentru ca totul să fie impecabil, timp de trei luni pe an, sculptorii lucrează la “foc automat” pentru amenajarea spaţiilor de cazare şi a barului spectaculos.

sursa foto: wikipedia.org

Turism

Vulcanii Noroioşi, monumente ale naturii

Published

on

Situaţi în apropierea comunei buzoiene Berca, în partea centrală a Subcarpaţilor de Curbură, vulcanii noroioşi sunt un fenomen unic în România. Aceştia se ascund prin găurile deschise ale Pâclelor Mari şi Mici din judeţul Buzău.

Vulcanii noroioşi sunt printre cele mai cunoscute fenomene ale naturii din ţara noastră. Zona Pâclele Mari – Pâclele Mici, unde se află faimoşii vulcani, este singurul loc din Europa în care pot fi văzuţi vulcani noroioşi. La Pâclele Mici se întind, pe o suprafaţă de peste 16 hectare, vulcani de forme extrem de variate şi de dimensiuni relativ reduse. Vulcanii deja formaţi, cu cratere în forma unor trunchiuri de con, au o înălţime cuprinsă între doi şi opt metri, iar în vârf există mici lacuri de „lavă”, noroiul bolborositor fiind însă rece.

La câţiva kilometri spre nord-est este situat platoul Pâclelor Mari, cu o suprafaţă de aproape 20 de hectare, numele acestuia fiind legat de dimensiunile foarte mari ale celor trei vulcani principali aflaţi în centrul platoului. Deosebit de important din punct de vedere geologic şi botanic este faptul că în Rezervaţia naturală a Vulcanilor noroioşi, la marginea câmpurilor de noroi, cresc câteva plante halofile. Aici se dezvoltă endemic doi arbuşti, declaraţi monumente ale naturii: gardurariţa (Nitraria schoberri) şi cătina ţepoasă (Obione verrucifera). La rândul ei, fauna acestui loc înregistrează prezenţa a două specii rare: scorpionul şi termita.

Sursa:https://www.viata-libera.ro/magazin/79068-rezervatie-unica-in-europa-vulcanii-noroiosi-monumente-ale-naturii

Continue Reading

Actualitate

Record de turişti pe pârtiile din Şugaş Băi, o staţiune cochetă din inima munţilor Baraolt

Published

on

Sezonul de schi în judeţul Covasna decurge nesperat de bine. Cea mai bună veste vine din staţiunea Şugaş Băi, aflată la doar 10 kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe. Începutul de an a consemnat un record absolut de urcări ale schiorilor pe pârtiile din staţiune, nu mai puţin de 9.500 de tichete fiind vândute doar în luna ianuarie.

Cele două pârtii amenajate în Şugaş Băi au atras ca un magnet turişti din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare. În total, de la începutul sezonului de iarnă, aici s-au vândut peste 17 mii de tichete pentru schiori, ceea ce înseamnă un record absolut pentru această staţiune din judeţul Covasna.

La ora actuală, doar pârtia mică de schi mai stă la dispoziţia iubitorilor de sporturi de iarnă. Chiar şi aşa, numărul turiştilor este, chiar şi în luna februarie, destul de mare. Pârtia măsoară 250 de metri lungime, are un grad de dificultate mediu, este dotată cu schi lift, dar şi cu sistem de iluminare nocturnă.

Cei mai mulţi dintre turiştii care aleg să îşi petreacă vacanţa în staţiunea Şugaş Băi sunt încântaţi de frumuseţea locului, însă puţini sunt cei care cunosc povestea acestei localităţi din inima munţilor Baraolt. În urmă cu aproape un deceniu, Primăria Sfântu Gheorghe a răscumpărat staţiunea Şugaş Băi de la un om de afaceri din Braşov, în schimbul sumei de 300.000 de euro. Apoi s-au conturat primele proiecte, iar investiţiile masive au dezvoltat potenţialul turistic al acestei cochete staţiuni montane.

sursa foto: ski-si-snowboard.ro

Continue Reading

Turism

Obiective turistice din judeţul Ilfov

Published

on

Palatele de la marginea Bucureştiului impresionează prin frumuseţea arhitecturală, dar şi prin grădinile deosebite ce le înconjoară.

La numai 10 kilometri distanţă de Bucureşti, în localitatea Mogoşoaia, găseşti palatul cu acelaşi nume, construit între anii 1698 şi 1702 de Constantin Brâncoveanu. Complexul de la Mogoşoaia nu cuprinde doar Palatul Mogoşoaia, ci şi casa de oaspeţi, bucătăria şi cavoul familiei Bibescu. Numele acestui palat este dat de numele văduvei boierului Mogoş, cel ce deţinea pământul pe care Brâncoveanu l-a construit.

În Buftea, la 20 de kilometri distanţa de Capitală, găseşti Palatul Ştirbey, construit în anul 1850 de către domnitorul Ţării Româneşti de la acea vreme, Barbu Dimitrie Ştirbei. Scopul iniţial al acestei construcţii a fost cel de a apăra locuitorii săi de către invadatori în vremurile tulburi.  Ulterior, construcţiei i s-au adăugat câteva etaje, urmaşii lui Ştirbey renovând-o potrivit modei arhitectonice ale vremurilor respective.

În curtea palatului construit în stil gotic, în perioada 1850 – 1890, a fost construită Capela Sfânta Treime, înfrumuseţată cu elemente neogotice, bizantine, dar şi renascentiste.

La nu mai mult de 40 de kilometri de Bucureşti, vei găsi un alt palat ce te va impresiona: Palatul Snagov. Ridicat în anul 1930 de către Prinţul Nicolae, acesta a suferit modificări şi a fost extins de către familia Ceauşescu. În anul 1932, construcţia a început să fie locuită, însă nu pentru o perioadă lungă de timp, Prinţul Nicolae fiind exilat de către fratele său. Din construcţia iniţială, gândită de către arhitecta Henriette Delavrancea, se mai pastrează astăzi doar intrarea, scara şi holul care duce către etaj. Dacă vizitezi palatul, nu vei fi impresionată numai de construcţia impunatoare, ci şi de lacul Snagov, care oferă o privelişte încântătoare.

Sursa: https://www.feminis.ro/descopera-romania-obiective-turistice-din-judetul-ilfov_40745.html#n

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline