Connect with us

Actualitate

Minivacanţele pentru bugetari ar trebui stabilite până la data de 15 ianuarie a fiecărui an

Published

on

Guvernul ar trebui să stabilească până la data de 15 ianuarie a fiecărui an minivacanţele de care vor beneficia bugetarii pe parcursul anului respectiv.

Iniţiativa aparţine celor 38 de parlamentari care au înregistrat această propunere legislativă ce completează practic Codul Muncii.

“Până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, Guvernul stabileşte prin hotărâre de guvern zilele de muncă pentru care se acordă zile libere, care preced şi care succed sărbătorile legale, respectiv zilele în care se recuperează acestea.”, se arată în  proiectul de lege de modificare a Codului Muncii.

Totodată, actul normativ mai prevede că: “Prin posibilitatea de a se pregăti din timp pentru mini-vacanţele astfel stabilite, turiştii îşi pot planifica în acest sens minivacanţe, iar agenţiile de turism se pot pregăti cu oferte avantajoase.”

La ora actuală, Codului Muncii prevede că zilele de sarbatoare legală în care nu se lucrează sunt următoarele:

– 1 şi 2 ianuarie

– 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române

– Vinerea Mare

– prima şi a doua zi de Paşte

– 1 mai

– 1 iunie

– prima şi a doua zi de Rusalii

– Adormirea Maicii Domnului

– 30 noiembrie – Sfantul Andrei

– 1 decembrie – Ziuna Naţională a României

– prima şi a doua zi de Crăciun

– două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele creştine, pentru persoanele ce aparţin acestora.

sursa foto: cunoastelumea.ro

Actualitate

Alocaţiile pentru copii se majorează de la 1 martie

Published

on

Ca urmare a suplimentării bugetului, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor de stat pentru copii.

Potrivit proiectului, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se va stabili astfel:

  •  300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora;
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Proiectul de OUG a fost lansat în dezbatere publică şi va fi analizat într-o şedinţă viitoare de Guvern.

 

Continue Reading

Actualitate

Înscrie-te în Shakespeare School Essay Competition! Sunt pregătite o mulţime de premii pentru câştigători

Published

on

Îţi place să scrii şi eşti pasionat de limba engleză? Visezi să experimentezi viaţa de student la o universitate britanică de renume? Atunci, participă la Shakespeare School Essay Competition, ediţia a 11-a, şi poţi câştiga o tabără de vară în Marea Britanie.

Shakespeare School Essay Competition, organizat de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, este un concurs naţional de creaţie în limba engleză care îşi propune:

  • să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovaţie şi originalitatea;
  • să ofere şanse egale tinerilor, din întreaga ţară, pentru a studia limba engleză la cele mai înalte standarde;
  • să deschidă orizontul tinerilor români spre un mediu academic de elită, prin participarea la şcoli de vară în Marea Britanie.

Participarea este gratuită şi deschisă tuturor tinerilor din Romania cu vârsta cuprinsă între 11 şi 19 ani. Aceştia trebuie să scrie un eseu, de 250 de cuvinte, cu tema ,,A world with no rules”(O lume fără reguli) şi să-l trimită, până la data de 31 martie, la adresa: https://www.shakespeare-school.ro/essay-competition/inscrie-te/.

Pentru câştigătorii concursului sunt pregătite mai multe premii:

  • şcoli de vară în Marea Britanie;
  • cursuri de limba engleză la Shakespeare School;
  • taxe de înscriere la examene Cambridge;
  • cărţi, dicţionare şi multe alte surprize.

De asemenea, profesorul cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi în competiţie, va participa gratuit, ca însoţitor de grup, la o tabără în Anglia, în vara anului 2019.

 

Sursa: shakespeare-school.ro

Continue Reading

Actualitate

Eşti pasionat de schi, ai între 12 şi 16 ani? Participă la FIS Children Trophy!

Published

on

După succesul din 2018, Federaţia Română de Schi şi Biathlon, Asociaţia de Turism Poiana Braşov şi Primăria Braşov, organizează a doua ediţie FIS Children Trophy.

Competiţia internaţională de schi alpin cuprinde două probe, slalom uriaş şi slalom, pentru cei mai talentaţi tineri schiori, fete şi băieţi, la categoriile de vârstă 12-14 ani şi 14-16 ani. Evenimentul este înscris în calendarul competiţional 2019 al Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

Întrecerile sportive se vor desfăşura , pe pârtia Subteleferic, certificată de Federaţia Internaţională de Schi.

FIS Children Trophy va reuni, la Poiana Braşov, pe Masivul Postăvaru, aproximativ 100 de schiori. Istoricul evenimentelor similare, organizate în alte ţări, indică faptul că acestea sunt o poartă de lansare spre performanţă pentru tinerii schiori (12-16 ani).

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline