Connect with us

Actualitate

Minivacanţele pentru bugetari ar trebui stabilite până la data de 15 ianuarie a fiecărui an

Published

on

Guvernul ar trebui să stabilească până la data de 15 ianuarie a fiecărui an minivacanţele de care vor beneficia bugetarii pe parcursul anului respectiv.

Iniţiativa aparţine celor 38 de parlamentari care au înregistrat această propunere legislativă ce completează practic Codul Muncii.

“Până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, Guvernul stabileşte prin hotărâre de guvern zilele de muncă pentru care se acordă zile libere, care preced şi care succed sărbătorile legale, respectiv zilele în care se recuperează acestea.”, se arată în  proiectul de lege de modificare a Codului Muncii.

Totodată, actul normativ mai prevede că: “Prin posibilitatea de a se pregăti din timp pentru mini-vacanţele astfel stabilite, turiştii îşi pot planifica în acest sens minivacanţe, iar agenţiile de turism se pot pregăti cu oferte avantajoase.”

La ora actuală, Codului Muncii prevede că zilele de sarbatoare legală în care nu se lucrează sunt următoarele:

– 1 şi 2 ianuarie

– 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române

– Vinerea Mare

– prima şi a doua zi de Paşte

– 1 mai

– 1 iunie

– prima şi a doua zi de Rusalii

– Adormirea Maicii Domnului

– 30 noiembrie – Sfantul Andrei

– 1 decembrie – Ziuna Naţională a României

– prima şi a doua zi de Crăciun

– două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele creştine, pentru persoanele ce aparţin acestora.

sursa foto: cunoastelumea.ro

Actualitate

Ajutor de stat pentru investiţiile de minim 1 milion de euro

Published

on

Ministerul Finanţelor Publice încurajează investitorii să depună cereri pentru finanţare prin intermediul schemei de ajutor de stat 807/2014. Pentru a facilita accesul la finanţare, MFP a adoptat o serie de modificări pentru simplificarea schemei de ajutor de stat:

  • diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiţii la 1 milion de euro;
  • posibilitatea demarării proiectului de la data depunerii cererii de acord pentru finanţare;
  • simplificarea planului de investiţii.

Ajutorul de stat se acordă pentru investiţii în realizarea de construcţii noi, închirierea de construcţii existente, achiziţionarea de active corporale (instalaţii tehnice, maşini şi echipamente noi) şi de active necorporale (brevete, licenţe, know-how sau alte drepturi de proprietate intelectuală).

 

Continue Reading

Actualitate

Tatiana Ţîbuleac a câştigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură cu romanul ,,Grădina de sticlă”

Published

on

„Grădina de sticlă” este al doilea roman al Tatianei Ţîbuleac, apărut la interval de doar un an, la prestigioasă editură Cartier, după spectaculosul debut din 2017 cu „Vara în care mama a avut ochii verzi”. Despre premiul primit recent, Tatiana a scris pe pagina de facebook:

,, Vă mulţumesc tuturor celor care vă bucuraţi împreună cu mine. Un singur premiu, două ţări fericite! Grădina de sticlă este (şi) despre asta!”.

Tatiana Ţîbuleac s-a născut, în data de 15 octombrie 1978, la Chişinău, în Republica Moldova, şi are dublă cetăţenie, moldovenească şi română. Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, din cadrul Universităţii de Stat din Moldova. Ea devine cunoscută publicului larg în 1995, când iniţiază rubrica ,,Povestiri adevărate” în cotidianul Flux. În 1999, intră în echipa PRO TV Chişinău, în calitate de reporter, redactor şi speaker. Astăzi, locuieşte la Paris unde continuă să lucreze în domeniul audiovizual.

 

Sursa foto: avantaje.ro

Continue Reading

Actualitate

Târgul European al Castelelor, eveniment unic în România

Published

on

Primăria Hunedoara şi muzeul Castelul Corvinilor organizează, în perioada 24 – 25 mai, cea de-a cincea ediţie a Târgului European al Castelelor, un eveniment unic în România care promovează frumuseţea monumentelor istorice din ţară şi din Europa. Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, aflându-se printre primele castele de poveste din Europa.

Pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată, în cele două zile ale târgului, Ordinului Cavalerilor de Hunedoara şi Asociaţia Paladinii de Terra Medies vor organiza reprezentaţii de lupte şi dansuri, lecţii de tir cu arcul şi lecţii de spadă, la care va participa şi publicul. Evenimentul se va încheia cu un concert de muzică live susţinut de formaţia COMPACT, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor.

Târgul European al Castelelor se bucură, în acest an, de prezenţa a 25 de expozanţi, din ţară şi din străinătate, care îşi vor prezenta ofertele pentru principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline