Connect with us

Sport

Victorie la scor de forfait pentru HC Dobrogea Sud Constanţa! Meciul contra CSM Bacău s-a dovedit un antrenament facil înaintea dublei cu Malmö

Published

on

Recital de goluri şi victorie la scor de forfait, obţinută de HC Dobrogea Sud în faţa formaţiei CSM Bacău. La capătul a două reprize pe care le-au dominat categoric, handbaliştii de la malul mării s-au impus cu scorul de 42-21.

Victoria spectaculoasă s-a dovedit a fi un bun antrenament pentru elevii lui Zvonko Sundovski, înaintea dublei de foc contra suedezilor de la Malmö.

“Ne-am pregătit foarte bine, având în vedere şi ultimul meci al Bacăului, o victorie la Baia Mare, iar acum ne aşteptam să fie un meci foarte tare. Ne-am antrenat, trebuie să recunosc şi la meciul cu Malmö, este un meci foarte important pentru noi.”, declară LAURENŢIU TOMA, jucător HC Dobrogea Sud

“Ne-am dorit să facem un meci bun, să nu avem accidentări, în primul rând, iar acum am intrat în linie dreaptă pentru primul meci cu Malmö. Ne aşteaptă un meci foarte greu, am văzut câteva meciuri de-ale lor, au un handbal în viteză, specific handbalului nordic.”, declară MARIUS MOCANU, jucător HC Dobrogea Sud

“Avem al nouălea meci consecutiv încheiat cu victorie. Peste cinci zile avem meci în Suedia, aşa că ne dorim un rezultat bun acolo, iar peste două săptămâni la Constanţa, aşteptăm o sală arhiplină să ne ajute să ne calificăm în premieră istorică pentru clubul nostru în grupele EHF.”, declară RUDI STĂNESCU, preşedinte HC Dobrogea Sud

La finalul meciului, fostul antrenor constănţean, Eden Hairi, actualmente la CSM Bacău, şi-a arătat şi el susţinerea pentru echipa de la malul mării, înaintea meciului din Suedia.

“Ca şi constănţean, m-aş bucura ca Dobrogea Sud să treacă de această echipă, o echipă foarte puternică, iar dacă joacă la maniera în care a jucat astăzi, eu cred că are şanse reale.”, declară EDEN HAIRI, antrenor CSM Bacău

Meciul tur va fi programat sâmbătă, 17 noiembrie, iar un avantaj considerabil pentru HC Dobrogea Sud va fi disputarea meciului retur acasă, în faţa propriilor suporteri.

Sport

Se anunţă un meci spectaculos | HC Dobrogea Sud – Porto, sâmbătă, ora 14:45, Sala Sporturilor Constanţa

Published

on

Va fi o luptă pe viaţă şi pe moarte, pentru o victorie memorabilă! Handbaliştii de la HC Dobrogea Sud Constanţa sunt pregătiţi să dea tot ce au mai bun pe teren propriu împotriva adversarilor de la Porto în cel de-al doilea meci al grupei în Cupa EHF.

“Eu zic că Porto este principala candidată la calificare de pe locul I, au cea mai bună echipă, iar eu zic că este cel mai puternic adversar care a venit la Constanţa de când există HC Dobrogea Sud.”, declară RUDI STĂNESCU, preşedinte HC Dobrogea Sud

“Ei sunt o echipă foarte bună şi echilibrată, dar şi noi suntem. E echipa cea mai bună din grupă. Dar dacă noi câştigăm mâine, vom avea un avantaj mare contra celorlalte echipe din grupă.”, declară ZVONKO SUNDOVSKI, antrenor HC Dobrogea Sud

Handbaliştii constănţeni au depăşit momentul înfrângerii din primul meci, din deplasarea din Danemarca, iar moralul şi atmosfera în vestiar sunt cât se poate de bune.

“Suntem uniţi şi vrem să demonstrăm că avem valoare şi că nu am ajuns întâmplător în această grupă, ci doar pe merit şi avem mari obiective, dorim să facem meciuri cât mai frumoase.”, declară LAURENŢIU TOMA, căpitan HC Dobrogea Sud

“Am şi rugămintea ca publicul să fie alături de noi şi să ne susţină aşa cum au făcut-o de foarte multe ori în activitatea noastră.”, declară NURHAN ALI, manager general HC Dobrogea Sud

Totodată, pentru a-şi uşura misiunea de a depăşi faza grupelor, handbaliştii de la malul mării vor încerca să obţină punctaj maxim din cele trei meciuri susţinute în faţa propriilor suporteri.

Continue Reading

Actualitate

Eşti pasionat de schi, ai între 12 şi 16 ani? Participă la FIS Children Trophy!

Published

on

După succesul din 2018, Federaţia Română de Schi şi Biathlon, Asociaţia de Turism Poiana Braşov şi Primăria Braşov, organizează a doua ediţie FIS Children Trophy.

Competiţia internaţională de schi alpin cuprinde două probe, slalom uriaş şi slalom, pentru cei mai talentaţi tineri schiori, fete şi băieţi, la categoriile de vârstă 12-14 ani şi 14-16 ani. Evenimentul este înscris în calendarul competiţional 2019 al Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

Întrecerile sportive se vor desfăşura , pe pârtia Subteleferic, certificată de Federaţia Internaţională de Schi.

FIS Children Trophy va reuni, la Poiana Braşov, pe Masivul Postăvaru, aproximativ 100 de schiori. Istoricul evenimentelor similare, organizate în alte ţări, indică faptul că acestea sunt o poartă de lansare spre performanţă pentru tinerii schiori (12-16 ani).

Continue Reading

Actualitate

Braşov: Alpin Film Festival se va deschide cu un film de Oscar

Published

on

Free Solo va fi proiectat pe 26 februarie, în aula Sergiu Chiriacescu a Universităţii Transilvania din Braşov şi va marca deschiderea celei de-a patra ediţii Alpin Film Festival.

Documentarul american, produs de National Geographic, se află anul acesta în cursa pentru Oscar, pentru cel mai bun documentar. Despre acest film, cunoscuta revistă americană Outside Magazine titrează: ,,cel mai bun film făcut vreodată despre alpinism”.

Free Solo este povestea performanţei starului mondial al alpinismului Alex Honnold, cunoscut drept cel mai bun căţărător din lume, stilul ,,free climbing”. Americanul a devenit prima persoană din lume care a urcat singur, fără echipamente de siguranţă, zidul peretelui El Capitan Wall, Yosemite (975 m). Modul în care Alex Honnold s-a pregătit pentru această performanţă uluitoare, plină de riscuri, într-un joc unic cu moartea, a îngrozit şi în aceeaşi măsură a trezit admiraţia lumii întregi. Totul se desfăşoară într-un peisaj de o frumuseţe care îţi taie respiraţia.

Alpin Film Festival este un regal de film, carte şi fotografie, menit să celebreze şi să promoveze civilizaţia montană. Pentru prima oară, anul acesta, AFF va găzdui Cupa Salvamont Predeal la schi alpin. Competiţia este deshisă membrilor Salvamont din zonele Valea Prahovei şi Braşov.

 

Sursa text: Alpin Film Festival

Sursa foto: National Geographic

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline