Connect with us

Sport

Victorie la scor de forfait pentru HC Dobrogea Sud Constanţa! Meciul contra CSM Bacău s-a dovedit un antrenament facil înaintea dublei cu Malmö

Published

on

Recital de goluri şi victorie la scor de forfait, obţinută de HC Dobrogea Sud în faţa formaţiei CSM Bacău. La capătul a două reprize pe care le-au dominat categoric, handbaliştii de la malul mării s-au impus cu scorul de 42-21.

Victoria spectaculoasă s-a dovedit a fi un bun antrenament pentru elevii lui Zvonko Sundovski, înaintea dublei de foc contra suedezilor de la Malmö.

“Ne-am pregătit foarte bine, având în vedere şi ultimul meci al Bacăului, o victorie la Baia Mare, iar acum ne aşteptam să fie un meci foarte tare. Ne-am antrenat, trebuie să recunosc şi la meciul cu Malmö, este un meci foarte important pentru noi.”, declară LAURENŢIU TOMA, jucător HC Dobrogea Sud

“Ne-am dorit să facem un meci bun, să nu avem accidentări, în primul rând, iar acum am intrat în linie dreaptă pentru primul meci cu Malmö. Ne aşteaptă un meci foarte greu, am văzut câteva meciuri de-ale lor, au un handbal în viteză, specific handbalului nordic.”, declară MARIUS MOCANU, jucător HC Dobrogea Sud

“Avem al nouălea meci consecutiv încheiat cu victorie. Peste cinci zile avem meci în Suedia, aşa că ne dorim un rezultat bun acolo, iar peste două săptămâni la Constanţa, aşteptăm o sală arhiplină să ne ajute să ne calificăm în premieră istorică pentru clubul nostru în grupele EHF.”, declară RUDI STĂNESCU, preşedinte HC Dobrogea Sud

La finalul meciului, fostul antrenor constănţean, Eden Hairi, actualmente la CSM Bacău, şi-a arătat şi el susţinerea pentru echipa de la malul mării, înaintea meciului din Suedia.

“Ca şi constănţean, m-aş bucura ca Dobrogea Sud să treacă de această echipă, o echipă foarte puternică, iar dacă joacă la maniera în care a jucat astăzi, eu cred că are şanse reale.”, declară EDEN HAIRI, antrenor CSM Bacău

Meciul tur va fi programat sâmbătă, 17 noiembrie, iar un avantaj considerabil pentru HC Dobrogea Sud va fi disputarea meciului retur acasă, în faţa propriilor suporteri.

Actualitate

„La Terenuri” – bază sportivă şi de agrement în Cluj-Napoca

Published

on

Proiectul pentru reamenajarea zonei „La Terenuri”, din cartierul Mănăştur al municipiului Cluj-Napoca, se află la faza studiului de fezabilitate la care lucrează arhitecţi, peisagişti, specialişti în iluminat şi alţi experţi. Baza sportivă şi de agrement se va întinde pe o suprafaţă de 4 ha şi va oferi variante de petrecere a timpului liber,  pentru toate vârstele şi toate gusturile:

  • zone de joacă pentru copii;
  • terenuri cu acces liber, terenuri cu rezervare prealabilă, terenuri cu nocturnă;
  • terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, terenuri de „futnet” (tenis cu piciorul), amenajări pentru biciclete, piste de alergare,
  • terenuri sintetice pentru baschet, tenis de masă etc. ;
  • skatepark;
  • mese de şah, amenajări cu aparate fitness;
  • zone de escaladă cu aparate şi echipamente pentru amatori;
  • zonă cu aparate şi echipamente pentru exerciţii fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate şi echipamente pentru parkour, diferite jocuri şi trasee pentru copii de toate vârstele;
  • amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece ş.a.

După aprobarea studiului de fezabilitate şi a PUZ, în Consiliul Local, va fi organizată licitaţia de proiectare şi execuţie.

 

Sursa: Primăria Cluj-Napoca

Continue Reading

Actualitate

Înot şi distracţie pentru toată lumea, la Cupa Familiei!

Published

on

Copii, părinţi şi bunici au ocazia să înoate împreună la Cupa Familiei, eveniment tradiţional pentru toate generaţiile care va avea loc duminică, 19 mai, ora 10:30, la bazinul Bega din Timişoara.

Spre deosebire de competiţiile tradiţionale de înot, probele se desfăşoară numai pe echipe formate din membri ai aceleiaşi familii, programul evenimentului incluzând, printre altele: ştafetă 2 generaţii (copil-părinte), ştafetă o generaţie (soţ-soţie sau frate-soră), ştafetă cu obstacole (înot pe lăţimea bazinului), etc. Participanţii pot utiliza orice procedeu de înot, iar familia care va obţine cele mai multe puncte din participările la probe va primi Cupa Familiei.

Din dorinţa de a oferi un eveniment cât mai atractiv, programul ediţiei de anul acesta include, pe lângă probele de înot, momente distractive realizate cu ajutorul lui Mihai Penteleiciuc, instructor de zumba. Pentru cei mai mici organizatorii pregătesc câteva surprize dulci.

Continue Reading

Actualitate

Bazinul Olimpic Braşov – investiţie de 400.000 de euro în echipamente la standarde FINA

Published

on

Bazinul Olimpic Brașov este a doilea bazin din țară care are echipamentele de ultimă generație, impuse de Federația Internațională de Natație, pentru organizarea de competiții internaționale.

„Am montat un sistem complet care poate să deservească orice nivel de competiție, inclusiv competiții olimpice și campionate mondiale. Este un echipament de ultimă generație care respectă toate cerințele și reglementările Federației Internaționale de Natație (FINA), produs de Omega. Este al doilea echipament de acest fel din România, după cel instalat la bazinul Dinamo. Aceasta înseamnă că de anul viitor, competițiile internaționale de natație din România pot fi găzduite și la Brașov“, a declarat Mircea Drăjan, directorul firmei care a instalat echipamentele.

În noua dotare a bazinului intră blocstarturi cu sesizare a startului fals, care asigură pornirea cronometrului exact în momentul în care sportivul s-a desprins de blocstart, cu o precizie de miime de secundă, și elimină astfel orice întârziere sau avantaj. Touchpadurile electronice completează precizia măsurării timpilor intermediari (după fiecare lungime de bazin) sau la finalul cursei, tot cu precizie de miime de secundă. Tot pentru start, a fost achiziționată și montată o instalație cu microfon pentru startul verbal, cu difuzor pe fiecare blocstart și cu posibilitate de afișare a startului pentru sportivii cu deficiențe auditive. Instalația oferă totodată arbitrilor posibilitatea de a opri proba în cazul unor erori de start, prin simpla apăsare a unui buton.

Echipamentele au fost completate cu un sistem informatic de management al datelor, care centralizează toți parametrii pentru a-i transmite tabelei de scor și care stochează și printează automat datele necesare raportului competiției, pentru fiecare sportiv în parte.

 

Sursa: Primăria Braşov

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline