Connect with us

Sport

Totul pentru victorie şi calificare!

Published

on

Totul pentru victorie şi o calificare istorică! După succesul obţinut în meciul tur împotriva suedezilor de la Malmö, jucătorii echipei HC Dobrogea Sud sunt pregătiţi să obţină calificarea pe teren propriu, în meciul retur, ce va avea loc duminică.

“În această fază a competiţiei a mai fost calificată doar HCM Constanţa, cu toţii ştim acest lucru, iar eu zic că un astfel de pas pentru noi ar însemna extrem de mult.”, declară RUDI STĂNESCU, preşedinte HC Dobrogea Sud

Meciul de la Constanţa începe de la un avantaj de un gol pentru formaţia antrenată de Zvonko Sundovski, iar handbaliştii de la malul mării ştiu că vor avea o misiune dificilă, chiar dacă returul se dispută pe teren propriu.

“Noi venim din Suedia după o victorie, dar asta nu înseamnă că suntem calificaţi în grupe, avem un meci foarte greu.”, declară ZVONKO SUNDOVSKI, antrenor HC Dobrogea Sud

“Ei au declarat că vor veni aici ca să facă un meci bun şi să se califice. Ştim că în handbal, o diferenţă de un gol este practic inexistentă. Vrem să ajungem să ne batem cât mai sus şi, de ce nu, cu puţin noroc, să ajungem în Final Four!”, completează LAURENŢIU TOMA, jucător HC Dobrogea Sud

Aşadar, pentru o calificare istorică, jucătorii constănţeni mizează şi pe publicul de la malul mării, pentru o atmosferă incendiară în Sala Sporturilor.

Sport

Se anunţă un meci spectaculos | HC Dobrogea Sud – Porto, sâmbătă, ora 14:45, Sala Sporturilor Constanţa

Published

on

Va fi o luptă pe viaţă şi pe moarte, pentru o victorie memorabilă! Handbaliştii de la HC Dobrogea Sud Constanţa sunt pregătiţi să dea tot ce au mai bun pe teren propriu împotriva adversarilor de la Porto în cel de-al doilea meci al grupei în Cupa EHF.

“Eu zic că Porto este principala candidată la calificare de pe locul I, au cea mai bună echipă, iar eu zic că este cel mai puternic adversar care a venit la Constanţa de când există HC Dobrogea Sud.”, declară RUDI STĂNESCU, preşedinte HC Dobrogea Sud

“Ei sunt o echipă foarte bună şi echilibrată, dar şi noi suntem. E echipa cea mai bună din grupă. Dar dacă noi câştigăm mâine, vom avea un avantaj mare contra celorlalte echipe din grupă.”, declară ZVONKO SUNDOVSKI, antrenor HC Dobrogea Sud

Handbaliştii constănţeni au depăşit momentul înfrângerii din primul meci, din deplasarea din Danemarca, iar moralul şi atmosfera în vestiar sunt cât se poate de bune.

“Suntem uniţi şi vrem să demonstrăm că avem valoare şi că nu am ajuns întâmplător în această grupă, ci doar pe merit şi avem mari obiective, dorim să facem meciuri cât mai frumoase.”, declară LAURENŢIU TOMA, căpitan HC Dobrogea Sud

“Am şi rugămintea ca publicul să fie alături de noi şi să ne susţină aşa cum au făcut-o de foarte multe ori în activitatea noastră.”, declară NURHAN ALI, manager general HC Dobrogea Sud

Totodată, pentru a-şi uşura misiunea de a depăşi faza grupelor, handbaliştii de la malul mării vor încerca să obţină punctaj maxim din cele trei meciuri susţinute în faţa propriilor suporteri.

Continue Reading

Actualitate

Eşti pasionat de schi, ai între 12 şi 16 ani? Participă la FIS Children Trophy!

Published

on

După succesul din 2018, Federaţia Română de Schi şi Biathlon, Asociaţia de Turism Poiana Braşov şi Primăria Braşov, organizează a doua ediţie FIS Children Trophy.

Competiţia internaţională de schi alpin cuprinde două probe, slalom uriaş şi slalom, pentru cei mai talentaţi tineri schiori, fete şi băieţi, la categoriile de vârstă 12-14 ani şi 14-16 ani. Evenimentul este înscris în calendarul competiţional 2019 al Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

Întrecerile sportive se vor desfăşura , pe pârtia Subteleferic, certificată de Federaţia Internaţională de Schi.

FIS Children Trophy va reuni, la Poiana Braşov, pe Masivul Postăvaru, aproximativ 100 de schiori. Istoricul evenimentelor similare, organizate în alte ţări, indică faptul că acestea sunt o poartă de lansare spre performanţă pentru tinerii schiori (12-16 ani).

Continue Reading

Actualitate

Braşov: Alpin Film Festival se va deschide cu un film de Oscar

Published

on

Free Solo va fi proiectat pe 26 februarie, în aula Sergiu Chiriacescu a Universităţii Transilvania din Braşov şi va marca deschiderea celei de-a patra ediţii Alpin Film Festival.

Documentarul american, produs de National Geographic, se află anul acesta în cursa pentru Oscar, pentru cel mai bun documentar. Despre acest film, cunoscuta revistă americană Outside Magazine titrează: ,,cel mai bun film făcut vreodată despre alpinism”.

Free Solo este povestea performanţei starului mondial al alpinismului Alex Honnold, cunoscut drept cel mai bun căţărător din lume, stilul ,,free climbing”. Americanul a devenit prima persoană din lume care a urcat singur, fără echipamente de siguranţă, zidul peretelui El Capitan Wall, Yosemite (975 m). Modul în care Alex Honnold s-a pregătit pentru această performanţă uluitoare, plină de riscuri, într-un joc unic cu moartea, a îngrozit şi în aceeaşi măsură a trezit admiraţia lumii întregi. Totul se desfăşoară într-un peisaj de o frumuseţe care îţi taie respiraţia.

Alpin Film Festival este un regal de film, carte şi fotografie, menit să celebreze şi să promoveze civilizaţia montană. Pentru prima oară, anul acesta, AFF va găzdui Cupa Salvamont Predeal la schi alpin. Competiţia este deshisă membrilor Salvamont din zonele Valea Prahovei şi Braşov.

 

Sursa text: Alpin Film Festival

Sursa foto: National Geographic

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline