Connect with us

Actualitate

HC Dobrogea Sud, în grupele Cupei EHF

Published

on

Constanța ajunge în grupele Cupei EHF la handbal masculin, la 3 ani de la înființare. A trecut de suedezii de la Malmo, scor 34-28. Calificarea a fost una fără emoții pentru HC Dobrogea Sud Constanța în grupele Cupei EHF.

Echipa lui Zvonko Sundovski câștigase în Suedia, 23-22, iar pe Litoral a controlat returul, spre bucuria fanilor care au umplut Sala Sporturilor. Constanța a condus din start, s-a desprins la 5 lungimi distanță, la pauză, iar în partea a doua diferența a crescut. S-a terminat 34-28 și astfel seara s-a încheiat cu cea de a 12-a victorie consecutivă pentru HCD.

Ionuț Rudi Stănescu, președinte HC Dobrogea Sud: “E o seară mare pentru Constanța. Prin felul în care am controlat jocul am arătat superioritatea, dar și faptul că avem speranțe pe mai departe. Așteptăm echipe mari la Constanța, să ne bucurăm de handbal”.

George Buricea, jucător HC Dobrogea Sud “Suntem foarte fericiți că am reușit, la doar trei ani de la înființarea clubului, să ne calificăm în grupele Cupei EHF, ceea ce alte echipe nu au reușit în toată istoria lor. Suntem obișnuiți unii dintre noi cu grupele, va fi foarte greu. Trebuie să câștigi meciurile de acasă și să aduci puncte din deplasare dacă vrei să te califici mai departe. Va fi foarte greu, dar nu imposibil și suntem încrezători în șansele noastre”.

Tragerea la sorți va avea loc joi, la sediul Federației Europene de Handbal, de la Viena. HCD s-a calificat într-o companie selectă, alături de nume mari ale Europei. Între acestea THW Kiel, Fuchse Berlin, Hannover, Saint Raphael, Holstebro.

 

Actualitate

Ajutor de stat pentru investiţiile de minim 1 milion de euro

Published

on

Ministerul Finanţelor Publice încurajează investitorii să depună cereri pentru finanţare prin intermediul schemei de ajutor de stat 807/2014. Pentru a facilita accesul la finanţare, MFP a adoptat o serie de modificări pentru simplificarea schemei de ajutor de stat:

  • diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiţii la 1 milion de euro;
  • posibilitatea demarării proiectului de la data depunerii cererii de acord pentru finanţare;
  • simplificarea planului de investiţii.

Ajutorul de stat se acordă pentru investiţii în realizarea de construcţii noi, închirierea de construcţii existente, achiziţionarea de active corporale (instalaţii tehnice, maşini şi echipamente noi) şi de active necorporale (brevete, licenţe, know-how sau alte drepturi de proprietate intelectuală).

 

Continue Reading

Actualitate

Tatiana Ţîbuleac a câştigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură cu romanul ,,Grădina de sticlă”

Published

on

„Grădina de sticlă” este al doilea roman al Tatianei Ţîbuleac, apărut la interval de doar un an, la prestigioasă editură Cartier, după spectaculosul debut din 2017 cu „Vara în care mama a avut ochii verzi”. Despre premiul primit recent, Tatiana a scris pe pagina de facebook:

,, Vă mulţumesc tuturor celor care vă bucuraţi împreună cu mine. Un singur premiu, două ţări fericite! Grădina de sticlă este (şi) despre asta!”.

Tatiana Ţîbuleac s-a născut, în data de 15 octombrie 1978, la Chişinău, în Republica Moldova, şi are dublă cetăţenie, moldovenească şi română. Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, din cadrul Universităţii de Stat din Moldova. Ea devine cunoscută publicului larg în 1995, când iniţiază rubrica ,,Povestiri adevărate” în cotidianul Flux. În 1999, intră în echipa PRO TV Chişinău, în calitate de reporter, redactor şi speaker. Astăzi, locuieşte la Paris unde continuă să lucreze în domeniul audiovizual.

 

Sursa foto: avantaje.ro

Continue Reading

Actualitate

Târgul European al Castelelor, eveniment unic în România

Published

on

Primăria Hunedoara şi muzeul Castelul Corvinilor organizează, în perioada 24 – 25 mai, cea de-a cincea ediţie a Târgului European al Castelelor, un eveniment unic în România care promovează frumuseţea monumentelor istorice din ţară şi din Europa. Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, aflându-se printre primele castele de poveste din Europa.

Pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată, în cele două zile ale târgului, Ordinului Cavalerilor de Hunedoara şi Asociaţia Paladinii de Terra Medies vor organiza reprezentaţii de lupte şi dansuri, lecţii de tir cu arcul şi lecţii de spadă, la care va participa şi publicul. Evenimentul se va încheia cu un concert de muzică live susţinut de formaţia COMPACT, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor.

Târgul European al Castelelor se bucură, în acest an, de prezenţa a 25 de expozanţi, din ţară şi din străinătate, care îşi vor prezenta ofertele pentru principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline