Connect with us

Cultura

“Ziua Profesorului Turc”, marcată la Constanţa

Published

on

“Ziua Profesorului Turc”, marcată şi anul acesta la Constanţa. Cu acest prilej, zeci de dascăli, turci şi români, deopotrivă, au avut ocazia să se întâlnească laolaltă şi să schimbe impresii din activitatea cotidiană.

“Aripa feminină din cadrul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din Constanţa organizează acest eveniment pentru a sărbători şi a marca Ziua Cadrului Didactic. Am ales această zi şi acest eveniment pentru a marca importanţa lui şi pentru a aduce laolaltă profesori turci şi dascăli români, prilej de a se cunoaşte şi de a crea un context favorabil de a lega prietenii şi parteneriate.”, declară GABRIELA TAŞ, organizator

“De fiecare dată, avem ce învăţa unii de la ceilalţi. Ceea ce văd acum în sală, colegii mei sunt profesori care predau, unii dintre ei în limba turcă, iar alţii matematică, chimie, istorie, dar şi altele; colegi de etnie turcă, dar de fapt cetăţeni români, în anul Centenarului. Suntem împreună şi mă bucură acest lucru.”, declară GABRIELA BUCOVALĂ, inspector şcolar general ISJ Constanţa

Cum Dobrogea este recunoscută ca fiind un veritabil mozaic intertnic şi cultural, aceste întâlniri au devenit deja o tradiţie la malul mării, iar la festivitatea de anul acesta a luat parte şi consului Republicii Turcia la Constanţa.

“Cadrele didactice au un rol foarte important în dezvoltarea statului turc de astăzi.”, declară SULHI TURAN, consulul Republicii Turcia la Constanţa

„Ziua profesorului” este sărbătorită în Turcia, în fiecare an, pe 24 noiembrie.

Cultura

Focşani: Viaţa ca o simfonie de culori şi stări

Published

on

My fair lady, Valurile Dunării, Granada, Kiss me, Kate!, sunt doar câteva dintre propunerile, pentru tihnă sufletească şi reîncărcarea bateriilor, pe care le fac trei voci minunate şi un pianist dăruit,.

Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focşani vă invită, duminică 17 februarie, ora 18:00, la o ,,Călătorie muzicală”, un recital cu lucrări ale marilor compozitori ai lumii: Ceaikovski, Offenbach, Bizet, Lehar, Loewe, Purcell, ş.a.

Piesele muzicale vor fi interpretate de trei tinere soliste: Eliza Coralia Lassel (mezzosoprană), Iuliana Dima (soprană), Cristina Chiţimia Cristache (soprană), acompaniate la pian de Eduard Dumitriu.

 

Continue Reading

Actualitate

Înscrie-te în Shakespeare School Essay Competition! Sunt pregătite o mulţime de premii pentru câştigători

Published

on

Îţi place să scrii şi eşti pasionat de limba engleză? Visezi să experimentezi viaţa de student la o universitate britanică de renume? Atunci, participă la Shakespeare School Essay Competition, ediţia a 11-a, şi poţi câştiga o tabără de vară în Marea Britanie.

Shakespeare School Essay Competition, organizat de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, este un concurs naţional de creaţie în limba engleză care îşi propune:

  • să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovaţie şi originalitatea;
  • să ofere şanse egale tinerilor, din întreaga ţară, pentru a studia limba engleză la cele mai înalte standarde;
  • să deschidă orizontul tinerilor români spre un mediu academic de elită, prin participarea la şcoli de vară în Marea Britanie.

Participarea este gratuită şi deschisă tuturor tinerilor din Romania cu vârsta cuprinsă între 11 şi 19 ani. Aceştia trebuie să scrie un eseu, de 250 de cuvinte, cu tema ,,A world with no rules”(O lume fără reguli) şi să-l trimită, până la data de 31 martie, la adresa: https://www.shakespeare-school.ro/essay-competition/inscrie-te/.

Pentru câştigătorii concursului sunt pregătite mai multe premii:

  • şcoli de vară în Marea Britanie;
  • cursuri de limba engleză la Shakespeare School;
  • taxe de înscriere la examene Cambridge;
  • cărţi, dicţionare şi multe alte surprize.

De asemenea, profesorul cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi în competiţie, va participa gratuit, ca însoţitor de grup, la o tabără în Anglia, în vara anului 2019.

 

Sursa: shakespeare-school.ro

Continue Reading

Cultura

Actorul din filmul „The Hobbit” vine la București

Published

on

Cea de-a şaptea ediţie a East European Comic Con, care va avea loc în perioada 24 – 26 mai la Bucureşti, îl are ca invitat special pe actorul Adam Brown, cunoscut din filme ca „The Hobbit” şi „Piraţii din Caraibe”.

Adam Brown a debutat pe marile ecrane odată cu trilogia „The Hobbit”, regizată de Peter Jackson. În prequel-ul „Lord of the Rings”, actorul îl interpretează pe dwarf-ul Ori, unul dintre cei 12 companioni ai lui Thorin şi Bilbo Baggings în aventura lor spre muntele Erebor.

Brown a apărut şi în cel mai recent film din franciza „Piraţii din Caraibe”, „Răzbunarea lui Salazar/ Dead Men Tell No Tales”, unde a jucat rolul Cremble, membru al echipajului de pe Dying Gull, care îi însoţeşte pe Jack Sparrow în căutarea tridentului lui Poseidon.

La evenimentul de la Romexpo, au mai fost invitați alți 5 actori de la Hollywood, printre aceștia se numără Robert Picardo, care a ajucat în filmul „Stargate”.

East European Comic Con, este dedicat fanilor serialelor şi filmelor, ai jocurilor video şi concursurilor cosplay.

Sursa: news.ro

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline