Connect with us

Actualitate

România, o ţară a contrastelor!

Published

on

România, deloc surprinzător, o ţară a contrastelor! Potrivit Raportului European al Plăţilor Consumatorilor, un sfert dintre români sunt nevoiţi să se împrumute pentru a-şi putea achita dările către stat, nu mai puţin de 32% dintre aceştia afirmă că sunt dispuşi să părăsească ţara pentru un trai mai bun peste hotare, iar în privinţa economiilor pe care le fac oamenii din ţara noastră, România se situează pe penultimul loc în Europa.

Raportul realizat la nivel european arată că doar 59% dintre români îşi permit să facă economii în fiecare lună, valoarea medie a economiilor lunare fiind de numai 104 euro. Cheltuielile neprevăzute (în 75% dintre cazuri) constituie principalul motiv pentru care românii strâng bani, iar vacanţele anuale reprezintă un alt motiv pentru care aceştia fac economii (în 42% dintre cazuri).

Exodul românilor plecaţi în străinătate nu mai este nici anul acesta o noutate. Cu toate acestea, datele Raportului European al Plăţilor Consumatorilor sunt destul de îngrijorătoare.  Ţara noastră ocupă locul doi în Europa în privinţa persoanelor care şi-ar dori să emigreze, cu un procent de 32% din totalul celor chestionaţi.

Revenind la împrumuturile la care sunt nevoiţi să apeleze conaţionalii noştri, 26% dintre cei care au răspuns chestionarului au recunoscut că, în ultimele şase luni ale anului, au apelat la împrumuturi, pentru a efectua diferite plăţi. În cele mai multe dintre cazuri (42%), aceştia au apelat la ajutorul prietenilor.

Pentru realizarea acestui raport au fost analizate răspunsurile a 24.398 de respondenţi din 24 de ţări europene.

sursa foto: business-review.eu

Actualitate

Magicul Târg de Crăciun de la Cluj

Published

on

Până pe 30 decembrie, Clujul va fi energizat zilnic de activități şi evenimente care sărbătoresc familionul la Târgul de Crăciun Cluj.

De la piese de teatru pentru copii, la diverse concerte şi interpretări artistice pentru adulți, toate sunt activări care pun în mişcare familia, care armonizează Piața Unirii și îi adună pe toţi laolaltă.

Unim oamenii, reunim familionul! – este sloganul sub care se va desfășura activitatea  în acest an. Cum anul trecut s-a pus accentul pe ideea de familie şi reuniune, în anul Centenar, clujenii se concentrează pe uniune sub egida cărora a fost posibilă și Marea Unire din 1918. Atmosfera de la târg doreşte să  insufle o comuniune puternică cu cei din jurul nostru, indiferent de cultură şi naționalitate.

Printre  noutăţile târgului de anul acesta se numără căsuţele noi cu cadouri şi bunătăţi, un program antrenant presărat cu activităţi multiculturale, o săptămână dedicată vizionării filmelor, un radio al Târgului de Crăciun şi o săptămână culinară.

 

 

Continue Reading

Actualitate

Decembrie, luna colindelor

Published

on

Suntem în decembrie, cea mai frumoasă lună din an, perioadă în care sărbătorim naşterea Domnului, iar cei mici îl aşteaptă cu sufletul la gură pe Moş Crăciun încărcat de multe daruri. Atmosfera de sărbători am regăsit-o şi în clasa doamnei învăţătoare Luminiţa Anton de la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”, din Techirghiol. Doamna învăţătoare este dascălul ce încearcă să îi facă pe copii să înveţe mai uşor materia, cu ajutorul muzicii. În această perioadă a sărbătorilor, colindele dar şi cântecele specifice iernii îi încântă foarte mult pe cei mici. Grupul de mici chitarişti format de doamna învăţătoare, alături de Andi care îi acompaniază la blockflote, ne-au arătat cum s-au pregătit pentru sărbători.

Ne-am pregătit cu cântece de iarnă şi cu colinde pentru naşterea pruncului, pentru venirea lui Moş Crăciun, pentru săniuţă, pentru fulgi de nea şi bucuria copiilor este imensă în luna aceasta pentru că ştiu că vor primi multe cadouri pentru că au fost cuminţi, au fost hărnicuţi, au lucrat şi cu bucurie s-au pregătit la colinde ca să cânte mai departe ca tradiţie, în familiile lor”, a declarat învăţătoarea Luminiţa Anton.  

Doamna învăţătoare Luminiţa Anton de la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”, din Techirghiol a devenit mai mult decât un dascăl pentru copii, a devenit un îndrumător al paşilor celor mici în viaţă.

Continue Reading

Actualitate

Concertul de Crăciun „Muzica Iubirii”

Published

on

În spiritul tradiției la Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC), clasa de canto a prof.univ.dr. Florența Nicoleta Marinescu, din cadrul Facultății de Arte, organizează Concertul de Crăciun, marți, 18 decembrie 2018, ora 17.00, la Muzeul de Artă din Constanța.

Intitulat „Muzica Iubirii”, concertul va aduce publicului cele mai frumoase pagini muzicale dedicate iubirii, în arii și melodii din repertoriul universal și românesc, cât și sonete de Vasile Voiculescu. Vor interpreta: baritonul CătălinŢoropoc, prim-solist la Opera Naţională din Bucureşti, laureat al concursului „Ionel Perlea” (2011), tenorul Mădălin Băldău, solist la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanța, laureat al concursului „Crizantema de Aur” (2017), alături de mezzosoprana Maria Cernat, artist liric la Teatrul Național de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanța.

Îşi dau concursul conf. univ. dr. Gavril Borodan, asist.univ.dr. Radu Făgărăşan (bas-bariton), de la UOC, pianistul Ioan Caruţiu, de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”Constanța, pianista Andrada Ștefan, de la Teatrul Național de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanța.

Pregătirea muzicală, regia de spectacol și concepția artistică îi aparțin sopranei Florența Nicoleta Marinescu. Intrarea este liberă.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2018 RoPressOnline