Connect with us

Actualitate

România, o ţară a contrastelor!

Published

on

România, deloc surprinzător, o ţară a contrastelor! Potrivit Raportului European al Plăţilor Consumatorilor, un sfert dintre români sunt nevoiţi să se împrumute pentru a-şi putea achita dările către stat, nu mai puţin de 32% dintre aceştia afirmă că sunt dispuşi să părăsească ţara pentru un trai mai bun peste hotare, iar în privinţa economiilor pe care le fac oamenii din ţara noastră, România se situează pe penultimul loc în Europa.

Raportul realizat la nivel european arată că doar 59% dintre români îşi permit să facă economii în fiecare lună, valoarea medie a economiilor lunare fiind de numai 104 euro. Cheltuielile neprevăzute (în 75% dintre cazuri) constituie principalul motiv pentru care românii strâng bani, iar vacanţele anuale reprezintă un alt motiv pentru care aceştia fac economii (în 42% dintre cazuri).

Exodul românilor plecaţi în străinătate nu mai este nici anul acesta o noutate. Cu toate acestea, datele Raportului European al Plăţilor Consumatorilor sunt destul de îngrijorătoare.  Ţara noastră ocupă locul doi în Europa în privinţa persoanelor care şi-ar dori să emigreze, cu un procent de 32% din totalul celor chestionaţi.

Revenind la împrumuturile la care sunt nevoiţi să apeleze conaţionalii noştri, 26% dintre cei care au răspuns chestionarului au recunoscut că, în ultimele şase luni ale anului, au apelat la împrumuturi, pentru a efectua diferite plăţi. În cele mai multe dintre cazuri (42%), aceştia au apelat la ajutorul prietenilor.

Pentru realizarea acestui raport au fost analizate răspunsurile a 24.398 de respondenţi din 24 de ţări europene.

sursa foto: business-review.eu

Actualitate

Ajutor de stat pentru investiţiile de minim 1 milion de euro

Published

on

Ministerul Finanţelor Publice încurajează investitorii să depună cereri pentru finanţare prin intermediul schemei de ajutor de stat 807/2014. Pentru a facilita accesul la finanţare, MFP a adoptat o serie de modificări pentru simplificarea schemei de ajutor de stat:

  • diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiţii la 1 milion de euro;
  • posibilitatea demarării proiectului de la data depunerii cererii de acord pentru finanţare;
  • simplificarea planului de investiţii.

Ajutorul de stat se acordă pentru investiţii în realizarea de construcţii noi, închirierea de construcţii existente, achiziţionarea de active corporale (instalaţii tehnice, maşini şi echipamente noi) şi de active necorporale (brevete, licenţe, know-how sau alte drepturi de proprietate intelectuală).

 

Continue Reading

Actualitate

Tatiana Ţîbuleac a câştigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură cu romanul ,,Grădina de sticlă”

Published

on

„Grădina de sticlă” este al doilea roman al Tatianei Ţîbuleac, apărut la interval de doar un an, la prestigioasă editură Cartier, după spectaculosul debut din 2017 cu „Vara în care mama a avut ochii verzi”. Despre premiul primit recent, Tatiana a scris pe pagina de facebook:

,, Vă mulţumesc tuturor celor care vă bucuraţi împreună cu mine. Un singur premiu, două ţări fericite! Grădina de sticlă este (şi) despre asta!”.

Tatiana Ţîbuleac s-a născut, în data de 15 octombrie 1978, la Chişinău, în Republica Moldova, şi are dublă cetăţenie, moldovenească şi română. Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, din cadrul Universităţii de Stat din Moldova. Ea devine cunoscută publicului larg în 1995, când iniţiază rubrica ,,Povestiri adevărate” în cotidianul Flux. În 1999, intră în echipa PRO TV Chişinău, în calitate de reporter, redactor şi speaker. Astăzi, locuieşte la Paris unde continuă să lucreze în domeniul audiovizual.

 

Sursa foto: avantaje.ro

Continue Reading

Actualitate

Târgul European al Castelelor, eveniment unic în România

Published

on

Primăria Hunedoara şi muzeul Castelul Corvinilor organizează, în perioada 24 – 25 mai, cea de-a cincea ediţie a Târgului European al Castelelor, un eveniment unic în România care promovează frumuseţea monumentelor istorice din ţară şi din Europa. Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, aflându-se printre primele castele de poveste din Europa.

Pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată, în cele două zile ale târgului, Ordinului Cavalerilor de Hunedoara şi Asociaţia Paladinii de Terra Medies vor organiza reprezentaţii de lupte şi dansuri, lecţii de tir cu arcul şi lecţii de spadă, la care va participa şi publicul. Evenimentul se va încheia cu un concert de muzică live susţinut de formaţia COMPACT, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor.

Târgul European al Castelelor se bucură, în acest an, de prezenţa a 25 de expozanţi, din ţară şi din străinătate, care îşi vor prezenta ofertele pentru principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline