Connect with us

Actualitate

România, o ţară a contrastelor!

Published

on

România, deloc surprinzător, o ţară a contrastelor! Potrivit Raportului European al Plăţilor Consumatorilor, un sfert dintre români sunt nevoiţi să se împrumute pentru a-şi putea achita dările către stat, nu mai puţin de 32% dintre aceştia afirmă că sunt dispuşi să părăsească ţara pentru un trai mai bun peste hotare, iar în privinţa economiilor pe care le fac oamenii din ţara noastră, România se situează pe penultimul loc în Europa.

Raportul realizat la nivel european arată că doar 59% dintre români îşi permit să facă economii în fiecare lună, valoarea medie a economiilor lunare fiind de numai 104 euro. Cheltuielile neprevăzute (în 75% dintre cazuri) constituie principalul motiv pentru care românii strâng bani, iar vacanţele anuale reprezintă un alt motiv pentru care aceştia fac economii (în 42% dintre cazuri).

Exodul românilor plecaţi în străinătate nu mai este nici anul acesta o noutate. Cu toate acestea, datele Raportului European al Plăţilor Consumatorilor sunt destul de îngrijorătoare.  Ţara noastră ocupă locul doi în Europa în privinţa persoanelor care şi-ar dori să emigreze, cu un procent de 32% din totalul celor chestionaţi.

Revenind la împrumuturile la care sunt nevoiţi să apeleze conaţionalii noştri, 26% dintre cei care au răspuns chestionarului au recunoscut că, în ultimele şase luni ale anului, au apelat la împrumuturi, pentru a efectua diferite plăţi. În cele mai multe dintre cazuri (42%), aceştia au apelat la ajutorul prietenilor.

Pentru realizarea acestui raport au fost analizate răspunsurile a 24.398 de respondenţi din 24 de ţări europene.

sursa foto: business-review.eu

Actualitate

Alocaţiile pentru copii se majorează de la 1 martie

Published

on

Ca urmare a suplimentării bugetului, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor de stat pentru copii.

Potrivit proiectului, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se va stabili astfel:

  •  300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora;
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Proiectul de OUG a fost lansat în dezbatere publică şi va fi analizat într-o şedinţă viitoare de Guvern.

 

Continue Reading

Actualitate

Înscrie-te în Shakespeare School Essay Competition! Sunt pregătite o mulţime de premii pentru câştigători

Published

on

Îţi place să scrii şi eşti pasionat de limba engleză? Visezi să experimentezi viaţa de student la o universitate britanică de renume? Atunci, participă la Shakespeare School Essay Competition, ediţia a 11-a, şi poţi câştiga o tabără de vară în Marea Britanie.

Shakespeare School Essay Competition, organizat de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, este un concurs naţional de creaţie în limba engleză care îşi propune:

  • să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovaţie şi originalitatea;
  • să ofere şanse egale tinerilor, din întreaga ţară, pentru a studia limba engleză la cele mai înalte standarde;
  • să deschidă orizontul tinerilor români spre un mediu academic de elită, prin participarea la şcoli de vară în Marea Britanie.

Participarea este gratuită şi deschisă tuturor tinerilor din Romania cu vârsta cuprinsă între 11 şi 19 ani. Aceştia trebuie să scrie un eseu, de 250 de cuvinte, cu tema ,,A world with no rules”(O lume fără reguli) şi să-l trimită, până la data de 31 martie, la adresa: https://www.shakespeare-school.ro/essay-competition/inscrie-te/.

Pentru câştigătorii concursului sunt pregătite mai multe premii:

  • şcoli de vară în Marea Britanie;
  • cursuri de limba engleză la Shakespeare School;
  • taxe de înscriere la examene Cambridge;
  • cărţi, dicţionare şi multe alte surprize.

De asemenea, profesorul cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi în competiţie, va participa gratuit, ca însoţitor de grup, la o tabără în Anglia, în vara anului 2019.

 

Sursa: shakespeare-school.ro

Continue Reading

Actualitate

Eşti pasionat de schi, ai între 12 şi 16 ani? Participă la FIS Children Trophy!

Published

on

După succesul din 2018, Federaţia Română de Schi şi Biathlon, Asociaţia de Turism Poiana Braşov şi Primăria Braşov, organizează a doua ediţie FIS Children Trophy.

Competiţia internaţională de schi alpin cuprinde două probe, slalom uriaş şi slalom, pentru cei mai talentaţi tineri schiori, fete şi băieţi, la categoriile de vârstă 12-14 ani şi 14-16 ani. Evenimentul este înscris în calendarul competiţional 2019 al Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

Întrecerile sportive se vor desfăşura , pe pârtia Subteleferic, certificată de Federaţia Internaţională de Schi.

FIS Children Trophy va reuni, la Poiana Braşov, pe Masivul Postăvaru, aproximativ 100 de schiori. Istoricul evenimentelor similare, organizate în alte ţări, indică faptul că acestea sunt o poartă de lansare spre performanţă pentru tinerii schiori (12-16 ani).

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline