Connect with us

Turism

Din lumea curiozităţilor | Destinaţii de-a dreptul imposibile pentru turişti

Published

on

Paris, Barcelona, Roma, Viena, Madrid. Ce au în comun aceste oraşe? Ei bine, sunt destinaţii populare de vacanţă, oraşe vizitate de turişti de pe întreg mapamondul.
Nauru, Eritreea, Turkmenistan. Ce au în comun aceste state? Ei bine, acestea se situează exact la „polul opus” în ceea ce priveşte turismul. Şi nu pentru că nu ar exista interes din partea turiştilor pentru a le vizita, ci pur şi simplu pentru că oamenilor le este aproape imposibil să ajungă în astfel de destinaţii.

Nauru – în cazul în care visezi să vizitezi ţara insulară din Oceanul Pacific, trebuie să ştii că ai de rezolvat o misiune imposibilă. Nauru este cea mai mică ţară din lume şi nu are o capitală desemnată oficial. De asemenea, cea mai apropiată aşezare umană este Republica Kiribati, care se află la 300 de kilometri distanţă. Dacă turiştii ar dori să viziteze această insulă, trebuie să obţină o viză turistică, viză ce se poate obţine de la ambasada acestei ţări, iar în lume există doar 10 ambasade ale republicii Nauru.

Eritreea – Această fostă colonie italiană din Africa este una plină de monumente arhitecturale în stil art deco și nu numai. Totuși, din punct de vedere al democraţiei, Eritreea e cotată mai slab decât Coreea de Nord, iar vizitatorii și vizele sunt atent monitorizate. Singurul punct de frontieră în adevăratul sens al cuvântului este dinspre statul Djibouti. Totodată, e bine de ştiut că, în cazul în care doriți să ajungeți cu avionul ar trebui să luaţi în evidenţă faptul că sunt foarte puține zboruri spre Asmara, iar prețurile sunt de-a dreptul exorbitante.

Turkmenistan – ţara de origine turcică din Asia Centrală nu este deloc prietenoasă cu turiştii. Poţi ajunge aici numai dacă primeşti o invitaţie oficială sau dacă plăteşti în avans un ghid turistic care îţi va pregăti un traseu al obiectivelor turistice şi care nu te va lăsa singură nicio clipă. Acestea două situaţii sunt singurele care îţi oferă o şansă la viza turistică.

sursa fuoto: wikipedia.org

 

Turism

Vulcanii Noroioşi, monumente ale naturii

Published

on

Situaţi în apropierea comunei buzoiene Berca, în partea centrală a Subcarpaţilor de Curbură, vulcanii noroioşi sunt un fenomen unic în România. Aceştia se ascund prin găurile deschise ale Pâclelor Mari şi Mici din judeţul Buzău.

Vulcanii noroioşi sunt printre cele mai cunoscute fenomene ale naturii din ţara noastră. Zona Pâclele Mari – Pâclele Mici, unde se află faimoşii vulcani, este singurul loc din Europa în care pot fi văzuţi vulcani noroioşi. La Pâclele Mici se întind, pe o suprafaţă de peste 16 hectare, vulcani de forme extrem de variate şi de dimensiuni relativ reduse. Vulcanii deja formaţi, cu cratere în forma unor trunchiuri de con, au o înălţime cuprinsă între doi şi opt metri, iar în vârf există mici lacuri de „lavă”, noroiul bolborositor fiind însă rece.

La câţiva kilometri spre nord-est este situat platoul Pâclelor Mari, cu o suprafaţă de aproape 20 de hectare, numele acestuia fiind legat de dimensiunile foarte mari ale celor trei vulcani principali aflaţi în centrul platoului. Deosebit de important din punct de vedere geologic şi botanic este faptul că în Rezervaţia naturală a Vulcanilor noroioşi, la marginea câmpurilor de noroi, cresc câteva plante halofile. Aici se dezvoltă endemic doi arbuşti, declaraţi monumente ale naturii: gardurariţa (Nitraria schoberri) şi cătina ţepoasă (Obione verrucifera). La rândul ei, fauna acestui loc înregistrează prezenţa a două specii rare: scorpionul şi termita.

Sursa:https://www.viata-libera.ro/magazin/79068-rezervatie-unica-in-europa-vulcanii-noroiosi-monumente-ale-naturii

Continue Reading

Actualitate

Record de turişti pe pârtiile din Şugaş Băi, o staţiune cochetă din inima munţilor Baraolt

Published

on

Sezonul de schi în judeţul Covasna decurge nesperat de bine. Cea mai bună veste vine din staţiunea Şugaş Băi, aflată la doar 10 kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe. Începutul de an a consemnat un record absolut de urcări ale schiorilor pe pârtiile din staţiune, nu mai puţin de 9.500 de tichete fiind vândute doar în luna ianuarie.

Cele două pârtii amenajate în Şugaş Băi au atras ca un magnet turişti din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare. În total, de la începutul sezonului de iarnă, aici s-au vândut peste 17 mii de tichete pentru schiori, ceea ce înseamnă un record absolut pentru această staţiune din judeţul Covasna.

La ora actuală, doar pârtia mică de schi mai stă la dispoziţia iubitorilor de sporturi de iarnă. Chiar şi aşa, numărul turiştilor este, chiar şi în luna februarie, destul de mare. Pârtia măsoară 250 de metri lungime, are un grad de dificultate mediu, este dotată cu schi lift, dar şi cu sistem de iluminare nocturnă.

Cei mai mulţi dintre turiştii care aleg să îşi petreacă vacanţa în staţiunea Şugaş Băi sunt încântaţi de frumuseţea locului, însă puţini sunt cei care cunosc povestea acestei localităţi din inima munţilor Baraolt. În urmă cu aproape un deceniu, Primăria Sfântu Gheorghe a răscumpărat staţiunea Şugaş Băi de la un om de afaceri din Braşov, în schimbul sumei de 300.000 de euro. Apoi s-au conturat primele proiecte, iar investiţiile masive au dezvoltat potenţialul turistic al acestei cochete staţiuni montane.

sursa foto: ski-si-snowboard.ro

Continue Reading

Turism

Obiective turistice din judeţul Ilfov

Published

on

Palatele de la marginea Bucureştiului impresionează prin frumuseţea arhitecturală, dar şi prin grădinile deosebite ce le înconjoară.

La numai 10 kilometri distanţă de Bucureşti, în localitatea Mogoşoaia, găseşti palatul cu acelaşi nume, construit între anii 1698 şi 1702 de Constantin Brâncoveanu. Complexul de la Mogoşoaia nu cuprinde doar Palatul Mogoşoaia, ci şi casa de oaspeţi, bucătăria şi cavoul familiei Bibescu. Numele acestui palat este dat de numele văduvei boierului Mogoş, cel ce deţinea pământul pe care Brâncoveanu l-a construit.

În Buftea, la 20 de kilometri distanţa de Capitală, găseşti Palatul Ştirbey, construit în anul 1850 de către domnitorul Ţării Româneşti de la acea vreme, Barbu Dimitrie Ştirbei. Scopul iniţial al acestei construcţii a fost cel de a apăra locuitorii săi de către invadatori în vremurile tulburi.  Ulterior, construcţiei i s-au adăugat câteva etaje, urmaşii lui Ştirbey renovând-o potrivit modei arhitectonice ale vremurilor respective.

În curtea palatului construit în stil gotic, în perioada 1850 – 1890, a fost construită Capela Sfânta Treime, înfrumuseţată cu elemente neogotice, bizantine, dar şi renascentiste.

La nu mai mult de 40 de kilometri de Bucureşti, vei găsi un alt palat ce te va impresiona: Palatul Snagov. Ridicat în anul 1930 de către Prinţul Nicolae, acesta a suferit modificări şi a fost extins de către familia Ceauşescu. În anul 1932, construcţia a început să fie locuită, însă nu pentru o perioadă lungă de timp, Prinţul Nicolae fiind exilat de către fratele său. Din construcţia iniţială, gândită de către arhitecta Henriette Delavrancea, se mai pastrează astăzi doar intrarea, scara şi holul care duce către etaj. Dacă vizitezi palatul, nu vei fi impresionată numai de construcţia impunatoare, ci şi de lacul Snagov, care oferă o privelişte încântătoare.

Sursa: https://www.feminis.ro/descopera-romania-obiective-turistice-din-judetul-ilfov_40745.html#n

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline