Connect with us

Actualitate

Localitatea constănţeană Saraiu a îmbrăcat straie de sărbătoare

Published

on

Hora Unirii şi cântecele patriotice au răsunat în zi de sărbătoare naţională, în comuna constănţeană Saraiu, care a îmbrăcat şi în acest an straie de sărbătoare.

Intonarea imnului şi depunerea coroanelor la monumentul eroilor din localitate au fost alte momente bine conturate în sărbătoarea zilei de 1 Decembrie la Saraiu.

Rând pe rând, oficialităţile şi invitaţii care au sosit la Saraiu, au fost întâmpinaţi într-un mod cu totul aparte.

“România îşi sărbătoreşte Centenarul şi este un prilej extraordinar ca să îi întâlnim pe oamenii săi excepţionali, iar un asemenea om special, patriot şi harnic este chiar primarul localităţii Saraiu.”, declară NECULAI ONŢANU, preşedinte ADER

“Din inima Dobrogei, un semnal pentru toată ţara, pentru toţi românii: Unitate! Este momentul să fim uniţi, este momentul să lăsăm urmaşilor noştri o ţară liberă, o ţară unită şi o ţară demnă.”, declară MARIUS HORIA ŢUŢUIANU, preşedinte CJ Constanţa

 

Aşa cum era de aşteptat, „Unitatea” a fost deviza sărbătorii naţionale, la Saraiu.

“Doar uniţi, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă fiecare edil, ar trebui să aducem jertfă tuturor celor care şi-au dat viaţa pentru noi, pentru libertatea noastră, prin unitate, prin devotament şi abnegaţie să sărbătorim şi să celebrăm cinstea eroilor noştri căzuţi la datorie.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comnulei Saraiu 

Localnicii au fost, desigur, încântaţi de surpriza pregătită şi de spectacolul inedit de care au avut parte.

“Ce frumos au cântat! Cântecele patriotice mi-au plăcut în mod deosebit. Desigur, totul a fost frumos! Şi colindele! Bravo lor, cinste lor!”, spune un localnic 

“Ce mă încântă în această zi de sărbătoare? Şi atmosfera, şi lumea cât e de multă, şi muzica, tot. Aşa e în fiecare an.”

Iar surprizele nu s-au încheiat aici. La fel ca în fiecare an, odată cu luna decembrie, localitatea Saraiu s-a transformat în tărâmul lui Moş Crăciun.

Actualitate

Decembrie, luna colindelor

Published

on

Suntem în decembrie, cea mai frumoasă lună din an, perioadă în care sărbătorim naşterea Domnului, iar cei mici îl aşteaptă cu sufletul la gură pe Moş Crăciun încărcat de multe daruri. Atmosfera de sărbători am regăsit-o şi în clasa doamnei învăţătoare Luminiţa Anton de la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”, din Techirghiol. Doamna învăţătoare este dascălul ce încearcă să îi facă pe copii să înveţe mai uşor materia, cu ajutorul muzicii. În această perioadă a sărbătorilor, colindele dar şi cântecele specifice iernii îi încântă foarte mult pe cei mici. Grupul de mici chitarişti format de doamna învăţătoare, alături de Andi care îi acompaniază la blockflote, ne-au arătat cum s-au pregătit pentru sărbători.

Ne-am pregătit cu cântece de iarnă şi cu colinde pentru naşterea pruncului, pentru venirea lui Moş Crăciun, pentru săniuţă, pentru fulgi de nea şi bucuria copiilor este imensă în luna aceasta pentru că ştiu că vor primi multe cadouri pentru că au fost cuminţi, au fost hărnicuţi, au lucrat şi cu bucurie s-au pregătit la colinde ca să cânte mai departe ca tradiţie, în familiile lor”, a declarat învăţătoarea Luminiţa Anton.  

Doamna învăţătoare Luminiţa Anton de la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”, din Techirghiol a devenit mai mult decât un dascăl pentru copii, a devenit un îndrumător al paşilor celor mici în viaţă.

Continue Reading

Actualitate

Concertul de Crăciun „Muzica Iubirii”

Published

on

În spiritul tradiției la Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC), clasa de canto a prof.univ.dr. Florența Nicoleta Marinescu, din cadrul Facultății de Arte, organizează Concertul de Crăciun, marți, 18 decembrie 2018, ora 17.00, la Muzeul de Artă din Constanța.

Intitulat „Muzica Iubirii”, concertul va aduce publicului cele mai frumoase pagini muzicale dedicate iubirii, în arii și melodii din repertoriul universal și românesc, cât și sonete de Vasile Voiculescu. Vor interpreta: baritonul CătălinŢoropoc, prim-solist la Opera Naţională din Bucureşti, laureat al concursului „Ionel Perlea” (2011), tenorul Mădălin Băldău, solist la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanța, laureat al concursului „Crizantema de Aur” (2017), alături de mezzosoprana Maria Cernat, artist liric la Teatrul Național de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanța.

Îşi dau concursul conf. univ. dr. Gavril Borodan, asist.univ.dr. Radu Făgărăşan (bas-bariton), de la UOC, pianistul Ioan Caruţiu, de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”Constanța, pianista Andrada Ștefan, de la Teatrul Național de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanța.

Pregătirea muzicală, regia de spectacol și concepția artistică îi aparțin sopranei Florența Nicoleta Marinescu. Intrarea este liberă.

Continue Reading

Actualitate

Premiu prestigios pentru soprana Angela Gheorghiu

Published

on

,,Marea stea a muzicii lirice”, cum este supranumită de presa italiană, soprana Angela Gheorghiu este câştigătoarea Premiului Puccini. Anual, Fundaţia Festival Pucciniano atribuie acest premiu unui artist a cărui carieră este marcată de interpretări memorabile ale operelor lui Giacomo Puccini.

Angela Gheorghiu a fost premiată vineri, 14 decembrie, în cursul unei serate de gală care s-a desfăşurat în auditoriumul Enrico Caruso al Marelui Teatru Giacomo Puccini, din localitatea Torre del Lago. Soprana Angela Gheorghiu a urcat, pentru prima oară, pe scena teatrului din Torre del Lago în 2009, într-un concert de gală.

Din operele lui Puccini, Angela Gheorghiu a interpretat La Boheme, Tosca, Gianni Schicchi, La Rondine, Madame Butterfly, iar pentru marele ecran rolul Tosca, în filmul regizat de Benoit Jacquot.

Angela Gheorghiu s-a născut la Adjud, şi încă din copilărie şi-a cultivat pasiunea pentru muzică:

,, Am descoperit încă de mică că am voce şi deseori cântam împreună cu sora mea. Nu m-am gândit niciodată ce voi face când voi fi mare. Eu eram deja cântăreaţă! Am fost norocoasă pentru că am fost încurajată de cei dragi. Familia şi profesorii au recunoscut imediat talentul pe care îl aveam.”, mărturiseşte cu drag artista.

Debutul internaţional a avut loc în 1992, la Covent Garden, în opera lui Puccini ,,La Boheme”(Boema).

De-a lungul carierei i-au fost decernate premii prestigioase precum:  Gramophone, Diapason d’Or, Choc du Monde de la Musique în Franţa, Deutsche Schallplattenkritik în Germania.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2018 RoPressOnline