Connect with us

Actualitate

Localitatea constănţeană Saraiu a îmbrăcat straie de sărbătoare

Published

on

Hora Unirii şi cântecele patriotice au răsunat în zi de sărbătoare naţională, în comuna constănţeană Saraiu, care a îmbrăcat şi în acest an straie de sărbătoare.

Intonarea imnului şi depunerea coroanelor la monumentul eroilor din localitate au fost alte momente bine conturate în sărbătoarea zilei de 1 Decembrie la Saraiu.

Rând pe rând, oficialităţile şi invitaţii care au sosit la Saraiu, au fost întâmpinaţi într-un mod cu totul aparte.

“România îşi sărbătoreşte Centenarul şi este un prilej extraordinar ca să îi întâlnim pe oamenii săi excepţionali, iar un asemenea om special, patriot şi harnic este chiar primarul localităţii Saraiu.”, declară NECULAI ONŢANU, preşedinte ADER

“Din inima Dobrogei, un semnal pentru toată ţara, pentru toţi românii: Unitate! Este momentul să fim uniţi, este momentul să lăsăm urmaşilor noştri o ţară liberă, o ţară unită şi o ţară demnă.”, declară MARIUS HORIA ŢUŢUIANU, preşedinte CJ Constanţa

 

Aşa cum era de aşteptat, „Unitatea” a fost deviza sărbătorii naţionale, la Saraiu.

“Doar uniţi, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă fiecare edil, ar trebui să aducem jertfă tuturor celor care şi-au dat viaţa pentru noi, pentru libertatea noastră, prin unitate, prin devotament şi abnegaţie să sărbătorim şi să celebrăm cinstea eroilor noştri căzuţi la datorie.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comnulei Saraiu 

Localnicii au fost, desigur, încântaţi de surpriza pregătită şi de spectacolul inedit de care au avut parte.

“Ce frumos au cântat! Cântecele patriotice mi-au plăcut în mod deosebit. Desigur, totul a fost frumos! Şi colindele! Bravo lor, cinste lor!”, spune un localnic 

“Ce mă încântă în această zi de sărbătoare? Şi atmosfera, şi lumea cât e de multă, şi muzica, tot. Aşa e în fiecare an.”

Iar surprizele nu s-au încheiat aici. La fel ca în fiecare an, odată cu luna decembrie, localitatea Saraiu s-a transformat în tărâmul lui Moş Crăciun.

Actualitate

Alocaţiile pentru copii se majorează de la 1 martie

Published

on

Ca urmare a suplimentării bugetului, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor de stat pentru copii.

Potrivit proiectului, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se va stabili astfel:

  •  300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora;
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Proiectul de OUG a fost lansat în dezbatere publică şi va fi analizat într-o şedinţă viitoare de Guvern.

 

Continue Reading

Actualitate

Înscrie-te în Shakespeare School Essay Competition! Sunt pregătite o mulţime de premii pentru câştigători

Published

on

Îţi place să scrii şi eşti pasionat de limba engleză? Visezi să experimentezi viaţa de student la o universitate britanică de renume? Atunci, participă la Shakespeare School Essay Competition, ediţia a 11-a, şi poţi câştiga o tabără de vară în Marea Britanie.

Shakespeare School Essay Competition, organizat de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, este un concurs naţional de creaţie în limba engleză care îşi propune:

  • să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovaţie şi originalitatea;
  • să ofere şanse egale tinerilor, din întreaga ţară, pentru a studia limba engleză la cele mai înalte standarde;
  • să deschidă orizontul tinerilor români spre un mediu academic de elită, prin participarea la şcoli de vară în Marea Britanie.

Participarea este gratuită şi deschisă tuturor tinerilor din Romania cu vârsta cuprinsă între 11 şi 19 ani. Aceştia trebuie să scrie un eseu, de 250 de cuvinte, cu tema ,,A world with no rules”(O lume fără reguli) şi să-l trimită, până la data de 31 martie, la adresa: https://www.shakespeare-school.ro/essay-competition/inscrie-te/.

Pentru câştigătorii concursului sunt pregătite mai multe premii:

  • şcoli de vară în Marea Britanie;
  • cursuri de limba engleză la Shakespeare School;
  • taxe de înscriere la examene Cambridge;
  • cărţi, dicţionare şi multe alte surprize.

De asemenea, profesorul cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi în competiţie, va participa gratuit, ca însoţitor de grup, la o tabără în Anglia, în vara anului 2019.

 

Sursa: shakespeare-school.ro

Continue Reading

Actualitate

Eşti pasionat de schi, ai între 12 şi 16 ani? Participă la FIS Children Trophy!

Published

on

După succesul din 2018, Federaţia Română de Schi şi Biathlon, Asociaţia de Turism Poiana Braşov şi Primăria Braşov, organizează a doua ediţie FIS Children Trophy.

Competiţia internaţională de schi alpin cuprinde două probe, slalom uriaş şi slalom, pentru cei mai talentaţi tineri schiori, fete şi băieţi, la categoriile de vârstă 12-14 ani şi 14-16 ani. Evenimentul este înscris în calendarul competiţional 2019 al Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

Întrecerile sportive se vor desfăşura , pe pârtia Subteleferic, certificată de Federaţia Internaţională de Schi.

FIS Children Trophy va reuni, la Poiana Braşov, pe Masivul Postăvaru, aproximativ 100 de schiori. Istoricul evenimentelor similare, organizate în alte ţări, indică faptul că acestea sunt o poartă de lansare spre performanţă pentru tinerii schiori (12-16 ani).

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline