Connect with us

Social

Eveniment Caritabil la Teatrul Naţional de Opera şi Balet “Oleg Danovski” din Constanţa

Published

on

În Constanţa, pe data de 8 decembrie 2018, va avea loc un eveniment caritabil cu participarea artiştilor de la Teatrul Naţional de Opera şi Balet “Oleg Danovski” Constanţa care vor susţine Spectacolul de Operă „BAL MASCAT“ de Giuseppe Verdi. Acesta va fi organizat de Asociaţia Dăruieşte Aripi în parteneriat cu Grupul de Iniţiativă Minerva.

Spectacolul de operă va avea loc la Teatrul Naţional de Opera și Balet “Oleg Danovski” din Constanţa în data de 08.12.2018, la orele 18.00. Donația recomandată pentru o invitaţie la acest eveniment este de 100 lei. Invitațiile pot fi achiziţionate de la reprezentanții Asociației Dăruiește Aripi la numărul de telefon 0745 864 034.

„Ne-am alăturat efortului Asociaţiei Dăruieşte Aripi pentru că împărtăşim aceleaşi valori şi credem că împreună suntem mai puternici. Îndemnăm la implicarea activă a fiecăruia dintre noi. Evenimentul se adresează celor care înțeleg importanţa eforturilor comune pentru a face bine”, a declarat Sebastian Mihael Ghiţă, reprezentantul grupului de iniţiativă.

„Suntem în plină derulare a proiectului de reconstrucţie şi modernizare a Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi şi a Compartimentului de prematuri de la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei din Constanţa, singurul compartiment de terapie intensivă neonatală din cadrul unei maternităţi de gradul 3 din zona de Sud-Est a României. Copiii sunt cea mai preţioasă resursă a comunităţii noastre, indiferent de cât de mic este cel care porneşte în viaţă”, a declarat Alina Pătrăhău (Vasea), fondatoarea Asociaţiei Dăruieşte Aripi.

Actualitate

Alocaţiile pentru copii se majorează de la 1 martie

Published

on

Ca urmare a suplimentării bugetului, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor de stat pentru copii.

Potrivit proiectului, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se va stabili astfel:

  •  300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora;
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Proiectul de OUG a fost lansat în dezbatere publică şi va fi analizat într-o şedinţă viitoare de Guvern.

 

Continue Reading

Social

Hai la Bazarul cu Lucruri Gratis din Braşov!

Published

on

O nouă ediţie a Bazarului cu Lucruri Gratis are loc duminică, 17 februarie, la sediul Crucii Roşii – filiala Braşov, str.Mureşenilor nr.5.

,,Vrei să vezi cu ochii tăi cum este posibil să te îmbogăţeşti dăruind? Hai la Bazarul cu Lucruri Gratis, unde vei putea să aduci obiectele pe care nu le mai foloseşti, şi să îţi alegi, complet gratuit, orice lucru de care ai nevoie.”, ne îndeamnă organizatorii.

Evenimentul, organizat cu ajutorul voluntarilor, este o iniţiativă a Departamentului de Binefaceri, cu sprijinul platformei LucruriGratis.ro, Crucea Roşie Braşov şi a oamenilor cu suflet mare. Produsele care vor rămâne în urma bazarului vor fi oferite celor care au nevoie de ele, online, prin platforma http://LucruriGratis.ro/, sau la urmatoarele ediţii ale bazarului.

 

Sursa: facebook – lucrurigratis

 

Continue Reading

Actualitate

La Slatina se acordă tichete sociale pentru Paşte

Published

on

Primăria Municipiului Slatina primeşte cereri, până la data de 15 martie, pentru acordarea de tichete sociale cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte.

Beneficiari sunt persoanele cu handicap grav sau accentuat, şi pensionarii. În cazul pensionarilor, nu contează vârsta şi tipul de pensie, ci doar veniturile nete cumulate, care nu trebuie să depăşească 1.200 lei/lună.

Cererea de acordare a tichetelor sociale trebuie să fie însoţită de copii xerox ale următoarelor documente:

Pentru pensionari

  • – documente din care să rezulte apartenenţa la categoria de pensionar, respectiv cupon/decizie pensie din luna curentă sau cel mult luna anterioară depunerii cererii;
  • – act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia;
  • – act de identitate al beneficiarului, dacă persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă.

Pentru persoanele cu handicap grav/accentuat

  • – act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia;
  • – act de identitate al beneficiarului, dacă beneficiarul este diferit de persoana solicitantă;
  • – documente din care să rezulte apartenenţa la categoria de persoană cu dizabilităţi, respectiv certificatul de încadrare în grad de handicap grav/accentuat.

Tichetele sociale, în valoare de 100 lei, vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de curăţenie şi igienă corporală sau a locuinţei, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Tichetele sociale vor fi distribuite, prin intermediul Poştei Române, la domiciliul beneficiarilor.

Cererea pentru acordarea tichetelor sociale poate fi descărcată de pe site-ul primăriei  www.primariaslatina.ro şi transmisă online, împreună cu documentele menţionate anterior, la adresa de e-mail: office@primariaslatina.ro.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline