Connect with us

Actualitate

Investigaţii gratuite şi la Mangalia, oferite de Mrini Eye Hospital

Published

on

Continuă seria investigaţiilor gratuite oferite de cel mai performant spital de oftalmologie din Dobrogea – Mrini Eye Hospital. De această dată, medicii specialişti au ajuns la Mangalia, unde au consultat mai mulţi enoriaşi ai Parohiei „Sf. Ioan Botezătorul”, din localitate.

“Este un proiect îndrăzneţ, o uniune între două religii. Dorim să dăm un exemplu oamenilor că se poate. În principiu, din campania efectuată până astăzi în comunele şi în localităţile în care am poposit, am constatat că Mangalia într-adevăr a avut cele mai grele cazuri selecţionate.”, declară FILDIS MRINI, medic specialist oftalmolog

Rând pe rând, aceşti pacienţi care nu şi-ar fi permis, poate, asemenea investigaţii de specialitate au fost consultaţi cu mare grijă de către specialiştii în oftalmologie, care au stabilit câte un diagnostic exact pentru fiecare caz în parte.

“Am 85 de ani şi am mari probleme cu vederea. Cu ochiul stâng nu văd şi trebuie să fac operaţie. Şi am venit azi la control.”, spune o pacientă

“Am fost operat pentru că am avut o infecţie, am avut o lovitură în ochi, iar la celălalt ochi am cataractă şi nu îmi permit să mă duc să mă operez. E binevenit un astfel de gest acum, în preajma Sărbătorilor.”, spune un pacient

“Am intitulat proiectul acesta “Lumină în ochi şi lumină în Sărbătoare”. Mă gândeam deseori că atunci când iei unui om o mână sau un picior sau chiar auzul, se mai poate descurca, dar atunci când un om nu poate să vadă, lucrurile sunt extrem de delicate.”, declară preotul STELIAN IOAN ŢĂRAN, parohul Parohiei “Sf. Ioan Botezătorul” Mangalia

“O asemenea acţiune este salutară! Şi mi-aş dori să vedem mai mulţi medici care se implică într-un asemenea demers şi chiar mă bucură acest parteneriat Biserică – administraţie locală – medic.”, declară CRISTIAN RADU, primar Mangalia

Pacienţii cu probleme mai grave urmează să fie trataţi sau operaţi, gratuit, în Constanţa, la Mrini Eye Hospital.

Actualitate

Alocaţiile pentru copii se majorează de la 1 martie

Published

on

Ca urmare a suplimentării bugetului, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor de stat pentru copii.

Potrivit proiectului, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se va stabili astfel:

  •  300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora;
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Proiectul de OUG a fost lansat în dezbatere publică şi va fi analizat într-o şedinţă viitoare de Guvern.

 

Continue Reading

Actualitate

Înscrie-te în Shakespeare School Essay Competition! Sunt pregătite o mulţime de premii pentru câştigători

Published

on

Îţi place să scrii şi eşti pasionat de limba engleză? Visezi să experimentezi viaţa de student la o universitate britanică de renume? Atunci, participă la Shakespeare School Essay Competition, ediţia a 11-a, şi poţi câştiga o tabără de vară în Marea Britanie.

Shakespeare School Essay Competition, organizat de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, este un concurs naţional de creaţie în limba engleză care îşi propune:

  • să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovaţie şi originalitatea;
  • să ofere şanse egale tinerilor, din întreaga ţară, pentru a studia limba engleză la cele mai înalte standarde;
  • să deschidă orizontul tinerilor români spre un mediu academic de elită, prin participarea la şcoli de vară în Marea Britanie.

Participarea este gratuită şi deschisă tuturor tinerilor din Romania cu vârsta cuprinsă între 11 şi 19 ani. Aceştia trebuie să scrie un eseu, de 250 de cuvinte, cu tema ,,A world with no rules”(O lume fără reguli) şi să-l trimită, până la data de 31 martie, la adresa: https://www.shakespeare-school.ro/essay-competition/inscrie-te/.

Pentru câştigătorii concursului sunt pregătite mai multe premii:

  • şcoli de vară în Marea Britanie;
  • cursuri de limba engleză la Shakespeare School;
  • taxe de înscriere la examene Cambridge;
  • cărţi, dicţionare şi multe alte surprize.

De asemenea, profesorul cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi în competiţie, va participa gratuit, ca însoţitor de grup, la o tabără în Anglia, în vara anului 2019.

 

Sursa: shakespeare-school.ro

Continue Reading

Actualitate

Eşti pasionat de schi, ai între 12 şi 16 ani? Participă la FIS Children Trophy!

Published

on

După succesul din 2018, Federaţia Română de Schi şi Biathlon, Asociaţia de Turism Poiana Braşov şi Primăria Braşov, organizează a doua ediţie FIS Children Trophy.

Competiţia internaţională de schi alpin cuprinde două probe, slalom uriaş şi slalom, pentru cei mai talentaţi tineri schiori, fete şi băieţi, la categoriile de vârstă 12-14 ani şi 14-16 ani. Evenimentul este înscris în calendarul competiţional 2019 al Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

Întrecerile sportive se vor desfăşura , pe pârtia Subteleferic, certificată de Federaţia Internaţională de Schi.

FIS Children Trophy va reuni, la Poiana Braşov, pe Masivul Postăvaru, aproximativ 100 de schiori. Istoricul evenimentelor similare, organizate în alte ţări, indică faptul că acestea sunt o poartă de lansare spre performanţă pentru tinerii schiori (12-16 ani).

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline