Connect with us

Sanatate

Soluţiile organice, un nou concept

Published

on

În ziua de astăzi se pune foarte mare accent pe frumuseţe, fie că vorbim de machiaj, corp sau păr. Tocmai de aceea, pe piaţă apar tot felul de produse destinate îngrijirii, însă unele sunt duse la alt nivel de specialişti. Un exemplu este Nicoleta Iurov, hairstilist, cu peste 25 de ani de experienţă. A început de la 17 ani să practice această meserie, însă, problemele de sănătate au determinat-o să se reorienteze în momentul în care medicul i-a interzis să mai folosească produsele cu care lucra. Iar soluţia a găsit-o în substanţele organice, motiv pentru care a deschis şi primul salon organic din Constanţa. Însă, diferenţa o face chiar atmosfera din interior, care te duce departe, iar aromele te poartă cu gândul în lanurile de lavandă.

”În loc de tradiţionalul salon fast service, m-am gândit să le ofer clientelor mele altceva. Şi anume un spaţiu în care să găsească relaxare, să fie înconjurate de arome, de uleiri esenţiale care să le aducă într-o stare de bunăstare, naturală”, a spus Nicoleta Iurov.

Mai mult decât atât, produsele organice sunt recomandate şi viitoarelor mămici, care nu se pot vopsi în timpul sarcinii, iar multe dintre ele căutau  o variantă la vopseaua clasică, iar Nicoleta Iurov a venit în ajutorul lor.

„Cu produsele organice nu ai o problemă şi atunci am venit în întâmpinarea lor şi mare parte căutau deja soluţia. Au fost foarte încântate că au găsit locul în care pot să îşi coloreze părul, un tratament, fără să aibă grija că se deteriorează părul sau nu suferă anumite transformări”, a mai spus Nicoleta.

Face totul cu profesionalism, iar primul pas este diagnosticarea scalpului şi a firului de păr. În funcţie de rezultat ştie ce să îi recomande şi ce tratament să aplice clientului. Un alt aspect este că foloseşte placa la rece, fapt care nu distruge firul de păr, deoarece pe o parte sunt ultrasunetele iar pe cealaltă razele infraroşii. Rezultatul este unul de-a dreptul spectaculos. Părul îşi recapătă strălucirea, elsticitatea şi vitalitatea, insă, un detaliu ce nu trebuie omis este că Nicoleta Iurov face mai mult decât un simplu tratament, face minuni cu starea de spirit.

Actualitate

Investiţii masive la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi

Published

on

Investiţiile prind contur la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi. După ce, pe parcursul anului 2018, mai multe secţii ale unităţii medicale au intrat în reparaţii capitale, a venit rândul cabinetelor de explorări funcţionale şi fizioterapie să fie modernizate la standarde europene.

Investiţiile realizate de conducerea Spitalului Clinic de Recuperare şi Primăria Iaşi au vizat etajele III şi IV ale corpului D, astfel că au fost amenajate şi dotate cabinete de explorări funcţionale şi fizioterapie, cabinetele de consultaţii au fost dotate cu finisaje şi cu toate instalaţiile necesare pentru a corespunde întocmai standardelor impuse de Ministerul Sănătăţii. Totodată, investiţiile au mai vizat sporirea siguranţei pacientului, dotarea saloanelor cu Wi Fi şi televiziune cu circuit închis.

“Obiectivul principal al spitalului este de a creşte calitatea serviciilor medicale asigurate pacienţilor, atât prin dotări cu echipamente performante, cât şi prin îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere. Identificarea şi implementarea de soluţii inovatoare în tratamentul recuperator, precum şi modernizarea spaţiilor medicale şi asigurarea funcţionalităţilor necesare pentru pacienţii cu deficienţe locomotorii reprezintă o prioritate pentru echipa managerială a SCR.”, a declarat pentru RO Press Online doamna Carmen Cumpăt, manager-ul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi

Iar veştile bune nu se încheie aici. Modernizarea spaţiilor medicale din secția de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie reprezintă o altă prioritate a conducerii spitalului. Spaţiile aferente de consultaţie, dar şi un număr de 15 paturi urmează să stea la dispoziţia pacienţilor din zona Moldovei. În total, pentru cele trei etaje, investiţiile au ajuns la valoarea de 2.098.260 de lei, suma fiind alocată din bugetul local.

De altfel, ultimii doi ani s-au dovedit a fi de bun augur, atât pentru conducerea unităţii medicale, cât şi pentru pacienţii internaţi aici. În perioada 2018-2019 au fost modernizate 14 saloane cu un număr total de 53 paturi,  8 cabinete de consultații şi două săli de tratament, toate la standarde moderne, pe o suprafață de 909 mp.

Anul trecut, Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi a marcat nu mai puţin de patru decenii de la înfiinţare, fiind totodată cea mai reprezentativă unitate medicală de profil din zona Moldovei.

sursa: Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi

sursa foto:  scr.ro

Continue Reading

Sanatate

Cum să filtrăm emoțiile negative

Published

on

Tristețea cauzează boli pulmonare, furia boli hepatice, frica boli de rinichi! Medicina chineză tradiționistă presupune că fiecărui organ îi corespunde un anumit sentiment sau o emoție:

-Vocea răgușită e cauzată de un deficit energetic la nivelul plămânilor

– Fața galbenă – Deficit energetic la nivelul splinei

-Ochii roșii – Probleme legate de ficat

Mai mult decât atât medicii chinezi spun că sentimentele și emoțiile sunt cauza principală a bolilor:

-Bolile de plămâni – tristețe

-Bolile de ficat – furie

-Bolile de rinichi – frica

-Bolile de stomac – anxietate, nervozitate

Sursa foto: Eva.ro

 

Continue Reading

Actualitate

Medicamente falsificate: noi norme pentru sporirea siguranţei pacienţilor

Published

on

Falsificarea medicamentelor este de prea mult timp o ameninţare gravă pentru sănătatea publică, la nivel european. Numai în 2017, au fost confiscate, la graniţele UE, medicamente contrafăcute în valoare de aproape 7 milioane de euro.

Pentru a stopa acest fenomen, începând din 9 februarie, se aplică noi norme privind elementele de siguranţă pentru medicamentele care se vând pe teritoriul UE.

Industriile farmaceutice sunt obligate să aplice un cod de bare 2D şi un dispozitiv de protecţie împotriva modificărilor ilicite, pe cutiile medicamentelor eliberate pe bază de reţetă. Farmaciile, inclusiv farmaciile online, şi spitalele vor trebui să verifice autenticitatea medicamentelor înainte de a le elibera pacienţilor.

„La aproape 7 ani de la adoptare, transpunerea Directivei privind medicamentele falsificate va fi finalizată datorită introducerii unor elemente de verificare de la un capăt la altul şi de siguranţă a medicamentelor eliberate pe bază de reţetă. Cu alte cuvinte, orice farmacie sau spital din UE va trebui să dispună de un sistem care să faciliteze şi să eficientizeze detectarea medicamentelor falsificate. (…)., a declarat comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis.

Medicamentele produse înainte de 9 februarie 2019, fără elemente de siguranţă pot să rămână pe piaţă până la data lor de expirare. Noul sistem de verificare va obliga persoanele autorizate (în special farmaciştii şi spitalele) să verifice, pe tot parcursul lanţului de aprovizionare, autenticitatea produselor.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2019 RoPressOnline